aw2
 aw2

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Αλμυρού - Αναλυτικά το εορταστικό πρόγραμμα



«Η Γιορτή των Αγγέλων»

Δεκαπενθήμερο εκδηλώσεων για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διοργανώνει ο Δήμος Αλμυρού, με την πολύτιμη συνδρομή του Συλλόγου Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού, προγραμματίζοντας σειρά εκδηλώσεων, που θα έχουν σαν στόχο τη μετάδοση της μαγικής ατμόσφαιρας των Χριστουγέννων και τη δημιουργία ενός γιορτινού κλίματος σε κεντρικά σημεία της πόλης μας.


Ένα χριστουγεννιάτικο δεκαπενθήμερο με τον τίτλο «Η Γιορτή των Αγγέλων» και με ποικίλα δρώμενα που περιλαμβάνουν εκδηλώσεις με νεράιδες και ξωτικά, μουσική, παιχνίδια και εργαστήρια που καλύπτουν όλες τις ηλικίες.

Μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουν, θα χορέψουν και θα τραγουδήσουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων, μεταφέροντας το μήνυμα αγάπης των γιορτών.

Στην εναρκτήρια φαντασμαγορική εκδήλωση, που θα γίνει στις 13 Δεκεμβρίου 2011, νεράιδες και ξωτικά θα συμμετέχουν στο άναμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Κεντρική Πλατεία του Αλμυρού παρουσία μικρών και μεγάλων, μεταφέροντάς μας όλους, σε μία άλλη εποχή.

Νωρίτερα, η μπάντα του Δήμου μας, η οποία θα πλαισιωθεί από ομάδες μικρών μαθητών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, Αγιο- Βασίληδων και «αγγέλων», θα φροντίσει να μεταφέρει το γιορτινό κλίμα στις γειτονιές της πόλης μας καθώς και στην Αγορά, καταλήγοντας στην Κεντρική Πλατεία για το άναμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:


ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ»

''Ένα δεκαπενθήμερο εκδηλώσεων γεμάτο θεατρικά δρώμενα,ξυλοπόδαρους,νεράιδες,ξωτικά΄, με το χωριό του Αι Βασίλη που θα βρίσκεται στη κεντρική πλατεία με ένα καταπληκτικό΄ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ' στημένο για πρώτη φορά στην πλατειά και με ελεύθερη είσοδο για όλους τους μικρούς μας φίλους, με καλλιτεχνικά εργαστήρια συντροφιά, όπου με το μεγάλο Σεφ οι μικροί μας φίλοι θα ετοιμάσουν λιχουδιές.

ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ 13 ώρα 19:00-21:OO
Μια φαντασμαγορική ημέρα που θα μας μείνει αξέχαστη.
Σε μια μαγική ατμόσφαιρα , η μπάντα του Δήμου συνοδευόμενη από ομάδες Αγιο - Βασίληδων και Αγγέλων θα ξεκινήσει από την οδό Βόλου και θα περάσει μέσα από την αγορά και όλους τους Κεντρικούς δρόμους της πόλης του Αλμυρού, σκορπώντας μελωδίες και γλυκίσματα στους περαστικούς και καταλήγοντας στην Κεντρική πλατεία του Δήμου όπου θα ανάψουμε τα φωτάκια στο δέντρο μας, ενώ νεράιδες και ξωτικά, θα μας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή με την παιδική – νεανική χορωδία του Δήμου Αλμυρού να μας στέλνει μήνυμα αγάπης με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Ή μπάντα ύστερα από την παρέλασή της σε κεντρικά σημεία της αγοράς θα πάρει τη θέση της στην πλατεία και όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι θα διασκεδάσουμε σε μια παραμυθένια αλλά και μουσική ατμόσφαιρα. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μία μικρή συναυλία που θα δοθεί από το τοπικό νεανικό σχήμα «sinister».

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/12/2011
Την Τετάρτη η «γιορτή των Αγγέλων» μεταφέρεται στην Ανάβρα όπου σε ένα εορταστικό κλίμα ο Δήμαρχος θα ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας ενώ οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με τις νεράιδες τα ξωτικά και τον Αη- Βασίλη.

ΠΕΜΠΤΗ 15/12 17:00-20:00
Ένα τεράστιο εργαστήρι ζαχαροπλαστικής θα έχει στηθεί στην πλατεία, όπου οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν μαγειρεύοντας ,παρέα με τον μεγάλο ΣΕΦ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/12/2011 και ώρα 11.30
Στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Αλμυρού θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου ενώ στις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας η χορωδία του ΚΑΠΗ του Δήμου μας θα πλαισιώσει την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από το παράρτημα της Ι.Μ. Δημητριάδος «Ο ΕΥΣΤΑΡΩΜΕΝΟΣ» στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.

ΤΡΙΤΗ 20/12 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν τα δικά τους σοκολατένια στολίδια και όλη η πλατεία θα μυρίσει Χριστούγεννα....

ΤΕΤΑΡΤΗ 21/12
Τα τμήματα Χορωδιών του Δήμου Αλμυρού της Τετράφωνης Μικτής Χορωδίας μας καθώς και της Παιδικής και Νεανικής χορωδίας, θα πάρουν μέρος στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που διοργανώνει στο Βόλο, το ίδρυμα Ορφανοτροφείου Βόλου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενίσχυση του σημαντικού του έργου, το οποίο επιτελείται βασιζόμενο μάλιστα στην προσφορά των τοπικών κοινωνιών.

ΠΕΜΠΤΗ 22/12 ΄17:00-20:00
Τη σκυτάλη αναλαμβάνει και πάλι η «γιορτή των Αγγέλων, όπου σε μια μαγική ατμόσφαιρα νεράιδες και ξωτικά θα παίξουν διασκεδάζοντας όλο τον κόσμο με μπαλονοκατασκευές, facepainting, με χορό γλυκά και πολλές εκπλήξεις.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/12 Πρωί 11:00-20:00
Η διασκέδαση σε όλη την αγορά ξεκινάει από νωρίς και κρατάέι όλη την ημέρα ένα τεράστιο παιχνίδι χαμένου θησαυρού που θα πάρει μέρος σε όλα τα καταστήματα.....οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν ένα φαντασμαγορικό θέαμα πολύ παιχνίδι και πολλές εκπλήξεις για όλους.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/1211:00-14:00
Όλοι στην αγορά πολλά δώρα και εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους...μια παρέλαση από ξωτικά θα γεμίσει την Ερμού και όλα τα καταστήματα.

17:00-20:00 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
Κατασκευάζουμε παρέα με τα ξωτικά το ''ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ'' . Ένα ξέφρενο γλέντι για τους μικρούς μας φίλους΄...πολλά δώρα , γλυκίσματα χορός και διασκέδαση....μια προετοιμασία για να αφήσουμε πίσω το χρόνο που πέρασε.....

ΣΑΒΒΑΤΟ 31 /12 και ώρα 12:00
Μια παραμυθένια ημέρα, ένα μαγικό παιχνίδι θα ξεκινήσει από την αγορά πολύ νωρίς το πρωί οι μικροί μας φίλοι θα πρέπει να βρουν τα ξωτικά που θα είναι κρυμμένα μέσα στα καταστήματα, πολλά δώρα σας περιμένουν και θα καταλήξουμε στην πλατεία.

ΠΕΜΠΤΗ 5 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 6 το απόγευμα.
Την παραμονή των Θεοφανίων τη σκυτάλη των εκδηλώσεων παραλαμβάνει το Περιφερειακό Τμήμα Αλμυρού του ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ, καθώς ομάδα μελών του από τις 5 το απόγευμα θα ξεχυθεί σε Κεντρικούς δρόμους αλλά και την Αγορά της πόλης του Αλμυρού, ψάλλοντας τα παραδοσιακά κάλαντα των Φώτων, υπό τον ήχο «κουδουνισμάτων» όπως ακριβώς απαιτεί το έθιμο της μέρας.
Την ομάδα του Λυκείου Ελληνίδων θα υποδεχτούν στην Κεντρική Πλατεία Αλμυρού, ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού, όπου και θα ολοκληρώσει το πρόγραμμά της, «ψάλλοντάς τα» στους αιρετούς Άρχοντες της πόλης μας.

almyrosinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου