Τετάρτη, 5 Μαΐου 2010

Συνταγή: Μπισκοτάκια με καρύδια και μαρμελάδα

Μπισκοτάκια με καρύδια και μαρμελάδα

Συστατικά
* 113 γρ. βούτυρο ανάλατο – σε θερμοκρασία δωματίου
* 50 γρ. ζάχαρη
* 1 αυγό
* 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
* 130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1/8 κ.γ. αλάτι
* 100 γρ. καρύδια
* μαρμελάδα

Οδηγίες
1. Πρώτα ψήνουμε τα καρύδια μας στο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά και μετά τα χοντροαλέθουμε στο multi.
2. Με το μίξερ χτυπούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το κρόκο του αυγού, τη βανίλια, το αλεύρι και το αλάτι. Χτυπούμε μόνο όσο χρειάζεται (σε χαμηλή ταχύτητα) για να ενωθούν τα υλικά και να γίνει το μείγμα μια μαλακή ζύμη.
3. Σε ένα μικρό μπωλ βάζουμε το ασπράδι του αυγού και χτυπούμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Σε άλλο μπωλ βάζουμε τα χοντροαλεσμένα καρύδια.
4. Παίρνουμε τη ζύμη και την πλάθουμε σε μπαλίτσες μικρές (2.5 εκ.). Τις βουτάμε πρώτα στο ασπράδι και αμέσως μετά στα καρύδια βάζοντας τις σε ταψί στο οποίο πρώτα έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Μετά σχηματίζουμε με το δάχτυλο ένα βαθούλωμα στο κέντρο κάθε μπάλας (με προσοχή για να μην χαλάσει το σχήμα) και βάζουμε λίγη μαρμελάδα (πολύ λίγη για να μην ξεχειλίσει).
5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαρμελάδα με γλυκό κεράσι!

Πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να προσθέσετε το προσωπικό σας σημείωμα
πηγή:www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου