Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2010

Μπισκότα αμυγδάλου σκληρά.


Υλικά:

4 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλα ψίχα
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
άρωμα βανίλιας
2-3 ασπράδια αυγών

Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τα μπισκότα και τα κοπανίζουμε σε γουδί ραντίζοντάς τα, από καιρό σε καιρό, με 3-4 κουταλιές νερό, ωσότου γίνουν σαν ψιλός τραχανάς. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, λίγη λίγη, το άρωμα της βανίλιας, ένα ασπράδι, ανακατεύουμε καλά, να γίνουν μια μάζα, και προσθέτουμε ένα ασπράδι ακόμα (αν η μάζα είναι πολύ σφιχτή, προσ­θέτουμε και τρίτο). Την κοπανίζουμε λίγο ακόμα μέ­σα σε γουδί, τη βάζουμε λίγη λίγη μέσα σε πάνινο χωνί με μεγάλο κορνέ οδοντωτό και σχηματίζουμε πάνω σε μια πλάκα, αλειμμένη με βούτυρο, τα μπι­σκότα, σε σχήμα ροζέτας. Μπήγουμε από μισό κερα­σάκι στο μέσο κάθε μπισκότου και τα ψήνουμε σε πολύ αδύνατο φούρνο.

Πηγή: «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου