aw2
 aw2

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Σπιτικό Ψωμί για Τοστ – η τέλεια συνταγή

Ο μέσος καταναλωτής αγοράζει τυποποιημένο ψωμί για τοστ (Κατσέλης, Καραμολέγκος κ.τ.λ.) χωρίς να ξέρει πόσο εύκολο είναι να φτιάξει μόνος του ψωμί για τοστ το οποίο είναι κλάσεις ανώτερο από τα συσκευασμένα.Μπορεί να ακούγεται ακραίο να αφιερώνει κάποιος χρόνο για να φτιάξει ψωμί για τοστ αλλά πιστέψτε με: αν δοκιμάσετε μία φορά αυτό το ψωμί δεν πρόκειται να ξαναφάτε τα γνωστά συσκευασμένα αρτοσκευάσματα.

Ορίστε λοιπόν η συνταγή για να φτιάξετε τέλειο σπιτικό ψωμί για τοστ – και όχι μόνο!

Υλικά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις (240 γραμμάρια)
1 κούπα σκληρό αλεύρι (120 γραμμάρια) ( αν δεν έχετε βάλτε για όλες τις χρήσεις)
1 κουταλιά του γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
1 κούπα ζεστό γάλα (χλιαρό, να μην καίει) (190 γραμμάρια)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/3 της κούπας χλιαρό νερό (60 γραμμάρια)
Μέθοδος Παρασκευής

Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ τα στέρεα υλικά και προσθέστε το υγρά υλικά. Ανακατέψτε το μείγμα και σχηματίστε μία μπάλα. Αν το μείγμα είναι πολύ υγρό προσθέστε λίγο αλεύρι. Βάλτε την μπάλα ζύμης σε μια λεία αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώστε για 10 λεπτά.

Βάλτε το ζυμάρι σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ και σκεπάστε το με μια πετσέτα. Αφήστε το σε μια άκρη για 1-1½ ώρα ώστε να φουσκώσει. Μεταφέρετε το φουσκωμένο ζυμάρι σε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ ώστε να πάρει το σωστό σχήμα. Σκεπάστε το με μια πετσέτα (την ίδια με πριν μην τις λερώσετε όλες!) και αφήστε το να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάντε βαθιές χαρακιές στο ζυμάρι και ψεκάστε με λίγο νερό. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220 βαθμούς για 20-30 λεπτά.

ΟΜΑΔΑ:MAGIC BREAD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου