Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Kουρκουτόψωμο

Μία πολυ απλή πιτούλα, γρήγορη και ευκολη! Μια πίτα που οι γιαγιάδες μας την εκαναν στο αρπα κολα και χωρίς ολες αυτές τις πολυτέλειες που εχουμε εμεις σημερα, αλλά και με αγνά σπιτικά υλικά τότε...


Συστατικά

2 κούπες αλεύρι
2 αυγά φρέσκα
1 κούπα λάδι
1 γιαούρτι
τυρί φέτα
αλάτι
νερό

Εκτέλεση

Χτυπάμε μέσα σε μιά λεκάνη το αλεύρι, το γιαούρτι, τα αυγά, τη φέτα, λιγο αλάτι, το λάδι απο το οποίο θα κρατήσετε λίγο για το αλοιμα του ταψιού και λίγο για την επιφάνεια της πίτας. Προσθέστε και λίγο νερό μέχρι να κάνετε ενα μέτριο χυλό, οχι πολυ αραιό.
Προθερμαίνετε καλά τον φούρνο και ρίχνετε τον χυλό στο ηδη λαδωμένο ταψάκι.
Ψήνετε στο κάτω μέρος του φούρνου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να πατώσει καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα του τυριού εξαρτάται απο το γούστο σας. Αν το τυρί σας ειναι πολύ αλμυρό μην βάζετε πολύ αλάτι. Η δόση αυτή ειναι για ενα μικρό ταψάκι. Ειναι μιά πίτα λεπτοκαμωμένη!

www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου