Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2010

Κουλουράκια νηστίσιμα!


Υλικά

½ κούπα ελαιόλαδο

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

2/3 κούπα ζάχαρη

1 σφηνάκι κονιάκ

1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν

1 κουταλάκι γλυκού σόδα

5 κούπες αλεύρι γοχ

σουσάμι , ζάχαρη ακατέργαστη ή και κρυσταλλική ,κανέλα , γαρύφαλλο

Oι μετρήσεις των υλικών έγιναν με κούπα 200 ml

Βήματα
Ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά μαζί και προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη σε λίγο κονιάκ και χυμό. Αναμιγνύουμε καλά με το σύρμα αρχικά και κατόπιν βάζουμε χέρι!
Προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι ώστε να επιτύχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.Πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε πασπαλίζουμε (βουτάμε μάλλον) το κουλουράκι με σουσάμι ή κανέλα ή ζάχαρη ή και συνδυασμό και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165ο C για 15 λεπτά (όχι περισσότερο) ή μόλις πάρουν λίγο χρώμα.

mpalos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου