Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Μπισκότα σοκολατένιες καρδούλες.

Μια πανεύκολη συνταγή για να εντυπωσιάσετε τον δικό σας Βαλεντίνο!Χρόνος ετοιμασίας 40-45′

Αφιερωμένο σε όλους τους ερωτευμένους

Υλικά για 50-60 μπισκότα:

* 200 γρ. αλεύρι
* 150 γρ. βούτυρο ανάλατο
* 50 γρ. ζάχαρη
* 100 γρ. αμύγδαλα αλεσμένα
* 2 αυγά
* 2 φακελάκια βανίλια
* 200 γρ. σοκολάτα υγείας για επικάλυψη

Εκτέλεση:

Για την ετοιμασία των μπισκότων.Αν όμως δεν έχουμε μίξερ, μπορούμε να τα ανακατέψουμε και στο χέρι.Αρχίζουμε συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά μας στο πάγκο εργασίας.Ακολούθως αλέθουμε τα αμύγδαλα στο multi.Τα αμύγδαλα πρέπει να γίνουν σαν σκόνη.Στην συνέχεια λιώνουμε και το βούτυρο και τώρα είμαστε έτοιμοι να αναμείξουμε τα υλικά μας.Ρίχνουμε ένα- ένα όλα τα υλικά στο μίξερ, ξεκινώντας από το αλεύρι και τη ζάχαρη.Προσθέτουμε τα αυγά πάντα σε θερμοκρασία δωματίου.Προσθέτουμε την σκόνη από αμύγδαλα.Προσθέτουμε το βούτυρο (λιωμένο ή πολύ μαλακό).Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.Αφού βάλαμε όλα τα υλικά μας στο μίξερ, τα χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα έως ότου ενωθούν καλά.Είμαστε έτοιμοι. Τόσο απλά.Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστο 30′.Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, το απλώνουμε στο πάγκο εργασίας και κόβουμε τα μπισκοτάκια μας σε σχήμα καρδιάς.Τα μπισκοτάκια μας έχουν πάχος περίπου 1cm. Πρέπει να έχουν ομοιόμορφο μέγεθος για να ψηθούν καλύτερα.Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα, έτσι δεν χρειάζεται να λαδώσουμε και να αλευρώσουμε το ταψί μας.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150 βαθμούς C για 20-30′. Όσο πιο χοντρά είναι τα μπισκότα μας χρειάζονται και περισσότερο ψήσιμο.Το σπίτι έχει μοσχομυρίσει με άρωμα βανίλιας!Τοποθετούμε τα μπισκότα καρδούλες μας σε μια πιατέλα και πάμε να ετοιμάσουμε την επικάλυψη.Η σοκολάτα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι πάντα της αρεσκείας μας.Την κόβουμε σε μικρά κομματάκια και την λιώνουμε σε μπεν μαρί (βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και το βράζουμε ενώ από πάνω του τοποθετούμε ένα μπολ (μεγαλύτερο από την κατσαρόλα) στο οποίο και ρίχνουμε την σοκολάτα μας. Με τους ατμούς ζεστένεται το μπολ και λιώνει η σοκολάτα μας).Έχουμε λιώσει την σοκολάτα μας και τώρα είμαστε έτοιμοι να αυτοσχεδιάσουμε την εμφάνιση που θέλουμε να έχουν τα μισκότα καρδούλες μας.Ένας τρόπος είναι να ρίξουμε ολόκληρες τις καρδούλες στην σοκολάτα και έτσι να έχουμε ολόκληρες σοκολατένιες καρδούλες μπισκότα.Ένας άλλος τρόπος είναι να βουτήξουμε τις καρδούλες κατά το ήμισυ στην σοκολάτα μας.Ένας άλλος τρόπος είναι να βουτήξουμε την μια πλευρά των μπισκότων μας στην σοκολάτα.Τέλος με την βοήθεια ενός κουταλιού και όσο είναι ρευστή η σοκολάτα μας, παίρνουμε λίγη σοκολάτα και σχηματίζουμε πάνω στα μπισκότα μας ένα σχήμα καρδίας από σοκολάτα.Σερβίρουμε σε μια ωραία πιατέλα!Ταιριάζουν απόλυτα με το καφέ, το γάλα, το τσάι και το λικέρ!

ΟΜΑΔΑ:MAGIC BREAD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου