aw2
 aw2

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Butterscotch Shortbread


Μην σας τρομάζει ο τίτλος, πρόκειται για τα πεντανόστιμα μπισκότα από τη Σκωτία, τα οποία θα τα φτιάξετε σε χρόνο μηδέν!

ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο
½ φλυτζάνι τσαγιού μαύρη ζάχαρη
¼ φλυτζάνι τσαγιού άσπρη κρυσταλλική ζάχαρη
2 ¼ φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις*
μια πρέζα αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 150o C. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρης, έως ότου αναμειχθούν καλά. Κοσκινίστε το αλεύρι μαζί με το αλάτι, προσθέστε το στο μίγμα του βουτύρου και ανακατέψτε πολύ καλά. Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου μισού εκατοστού και δώστε με διάφορες κουπ το σχήμα που επιθυμείτε στα μπισκότα σας. Τοποθετήστε τα πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε τα για 20- 25 λεπτά.**

Tips:
*Μην χρησιμοποιήσετε σε αυτή τη συνταγή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Εγώ προτιμώ στις συνταγές ζαχαροπλαστικής να χρησιμοποιώ αλεύρι ζαχαροπλαστικής βιολογικής προέλευσης, που το βρίσκω στα διάφορα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.
**Τα μπισκότα δεν πρέπει να αποκτήσουν κάποιο ιδιαίτερο χρώμα. Γι’ αυτό παρακολουθήστε τα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Και μην σας ανησυχήσει αν είναι μαλακά μόλις τα βγάλετε από το φούρνο. Έτσι πρέπει να είναι. Όταν κρυώσουν θα είναι τραγανά.

ΟΜΑΔΑ:MAGIC BREAD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου