Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2010

Μουστοκούλουρα μαλακά.

Μαλακά, μοσχοβολιστά μουστοκουλουράκια για το πρωϊνό μας!
Υλικά για 60 κομμάτια περίπου:

4 κούπες φαρίνα
2 κουταλιές κακάο
1 ½ κουταλάκι σόδα
1 ½ κουταλάκι κανέλλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι αλάτι
1 κούπα χυμός πορτοκάλι
1 κούπα πετιμέζι
¾ κούπας σπορέλαιο
2 κουταλιές κονιάκ


Κοσκινίζουμε μαζί τη φαρίνα, το κακάο, τη σόδα, την κανέλλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.


Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το πορτοκάλι, το πετιμέζι, το σπορέλαιο και το κονιάκ.
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
Προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά το μίγμα της φαρίνας, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα για να ενωθούν καλά τα υλικά.
Θα γίνει μια ζύμη πολύ μαλακή που δεν θα πλάθεται με το χέρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο.
Γεμίζουμε το κορνέ και δημιουργούμε στρογγυλά κουλουράκια σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν και θα φουσκώσουν με το ψήσιμο.Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, προσέχοντας γιατί αρπάζουν εύκολα.Όταν θα τα βγάλουμε από το φούρνο θα είναι ακόμα μαλακά.Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά.Για να διατηρηθούν μαλακά, μπορούμε να τα φυλάξουμε σε σακουλίτσες καλά κλεισμένες.
Σημ: Τα μουστοκούλουρα έγιναν ελαφρώς άγλυκα, όπως δηλαδή μας αρέσουν... Αν εσείς θέλετε πιο γλυκιά γεύση, όταν ανακατεύετε τα υγρά υλικά, μπορείτε να διαλύσετε μέσα μισό φλυτζάνι ζάχαρη.

bettyscuisine.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου