Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010

Τσίζκεϊκ με ρικότα και αρμανιάκ.

Υλικά (για βάση µπισκότου)
450 γραµµ. µπισκότα Digestive ή Macvitis
200 γραµµ. βούτυρο Ολλανδίας (ελαφρώς µαλακωµένο)
20 ml αρµανιάκ

Για την κρέµα
200 γραµµ. τυρί Philadelphia
200 γραµµ. ρικότα
100 γραµµ. ανάλατη µυζήθρα
380 γραµµ. κρέµα γάλακτος
100 γραµµ. ζάχαρη
20 γραµµ. ζελατίνα
3 αυγά
2 κρόκους αυγών
1 δόση βανίλια
χυµό από 1 λεµόνι
ξύσµα από 1 λεµόνι

Εκτέλεση
Για την κρέµα
Σε ζεστό µπεν µαρί, ρίχνουµε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τους κρόκους αυγών και τα ζεσταίνουµε στους 45ºC. Κατόπιν τα τοποθετούµε στο µίξερ και τα ανακατεύουµε έως ότου το µίγµα ασπρίσει. Παράλληλα, βάζουµε σε ένα µπολ µε κρύο νερό τις ζελατίνες για να µαλακώσουν. Ξύνουµε το ένα λεµόνι και στύβουµε το άλλο. Στη συνέχεια, βάζουµε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και ρίχνουµε τις ζελατίνες µαζί µε το χυµό λεµονιού και τις ανακατεύουµε µέχρι να λιώσουν. Εφόσον λιώσουν, τις ρίχνουµε λίγο λίγο στον κάδο του µίξερ, όπου ανακατεύονται τα αυγά και αφήνουµε το µίγµα να χτυπηθεί για περίπου 5 λεπτά. Το αφήνουµε να κρυώσει. Σε ένα άλλο µπολ ρίχνουµε τα τυριά µαζί µε την κρέµα και τα ανακατεύουµε. Τέλος, αφού έχει κρυώσει το µίγµα στο µίξερ, ρίχνουµε και το µίγµα των τυριών µε την κρέµα και τα ανακατεύουµε όλα µαζί.

Για τη βάση µπισκότου
Τρίβουµε τα µπισκότα και τα ανακατεύουµε στο µίξερ προσθέτοντας το βούτυρο και το αρµανιάκ, µέχρι να δηµιουργηθεί ένα οµογενοποιηµένο µίγµα. Τοποθετούµε ένα τσέρκι σε µια βάση τούρτας και ρίχνουµε το µίγµα µπισκότου. Προσθέτουµε λίγη από την κρέµα και πιέζουµε µε ένα κουτάλι ώστε να ενωθεί µε το µπισκότο και να έχει πάχος περίπου 1 εκ. Βάζουµε το µίγµα στο ψυγείο να παγώσει για περίπου 15 λεπτά. Κατόπιν το βγάζουµε, προσθέτουµε την υπόλοιπη κρέµα µέχρι να καλύψει το χείλος του τσερκιού και το τοποθετούµε στην κατάψυξη για να παγώσει για περίπου 2 ώρες. Στη συνέχεια, βγάζουµε το γλυκό από την κατάψυξη και, µε τη βοήθεια ενός φλόγιστρου, το ξεφορµάρουµε και το τοποθετούµε σε ένα δίσκο ή σε µια πιατέλα. Προσθέτουµε στην επιφάνεια του γλυκού µαρµελάδα φραγκοστάφυλλου και το σερβίρουµε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου