aw2
 aw2

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Cake marbre…ή κέικ δίχρωμο με κακάο.

Το Σαββατοκύριακο ήταν γεμάτο υποχρεώσεις και δουλειές, με αποτέλεσμα να σκέφτομαι το πρωϊνό της Δευτέρας σαν την λύτρωσή μου. Δεν ήθελα τίποτα άλλο, από το να αράξω στην βεράντα μου με ένα φλυτζάνι καφέ και….Και? αυτό το “και… ” μου έλειπε… Και έτσι έφτιαξα ένα κεκάκι, συνταγή που μου την συστήσανε ως αφράτη και πολύ πιο νόστιμη από τα συνηθισμένα κέικ. Και με αυτό θα έπινα το καφέ μου!“Ναι ε?” σκέφτομαι.“Ωραία, ας το φτιάξω…”Εδώ λοιπόν είναι η συνταγή:

* 180 γρ βούτηρο
* 230 γρ ζάχαρη
* 3 αυγά
* 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1 κουταλάκι baking powder
* 180 γρ γάλα
* 4 κουταλιές κακάο σε σκόνη

Η διαδικασία είναι απλή και συνηθισμένη. Χτυπάμε τη ζάχαρη και το βούτηρο να αφρατέψει. Αν μάλιστα το βούτηρο είναι σε θερμοκρασία δωματίου είναι το καλύτερο. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Μόλις τα απορροφήσει το μείγμα, ρίχνουμε το αλεύρι και το baking που τα έχουμε κοσκινίσει πρώτα. Τέλος ρίχνουμε το γάλα.Από το συνολικό μείγμα, αφαιρούμε το ένα τρίτο περίπου και το τοποθετούμε σε ένα μπολ. Μέσα στο μπολ προσθέτουμε το κακάο και εξτρά 1 1/2 κουταλιά γάλα , για να το βοηθήσουμε να διαλυθεί καλύτερα.Βουτηρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα, κατά προτίμηση ορθογώνια. Για να βγάλουμε ένα ωραίο σχήμα. Ρίχνουμε μια λεπτή στρώση από το λευκό μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο από πάνω και τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο λευκό μείγμα.
Αν θέλουμε στολίζουμε με λίγες σταγόνες σοκολάτας την επιφάνεια.
Ψήνουμε στους 180 για μια ώρα, και δοκιμάζουμε την ζύμη. Αν δεν ψήθηκε, το αφήνουμε όσο πάρει ώστε να βγαίνει στεγνό το μαχαιράκι μας.

frabala.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου