Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2011

Μπόμπες.

Υλίκα:
Αλεύρι δυνατό 1000γρ.
Μαγιά 60γρ.
Μαργαρίνη μαλακή 200γρ.
Γάλα ζεστό 120γρ.
Αυγά 7τεμ.
Ζάχαρη 50γρ.
Αλάτι 26γρ.


Εκτέλεση:
Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη,το αλάτι,τα αυγά και το ζεστό γάλα,μέσα στο οποίο έχουμε πριν διαλύσει τη μαγιά και α χτυπάμε ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.Στη συνέχεια,ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε,προσθέτοντας λίγο λίγο και το ζεστό βούτυρο.Όταν τελειώσουμε το ζύμωμα,σκεπάζουμε τη ζύμη και την ξεκουράζουμε σε ζέστο μέρος για 30 λεπτά.Την πιέζουμε και την αφήνουμε ξανά για ξεκούραση.Μετά απο λίγη ώρα,την κόβουμε και την πλάθουμε απαλά και στη συνέχεια πλάθουμε πάλι στρογγυλά σε μπάλες και τα τοποθετούμε
σε φόρμες αλειμμένες με βούτυο και στοφάρουμε.Συνήθως το ύψος κάθε μπόμπας είναι 20 εκ. περίπου και η διάμετρος 10-15 εκ.Βεβαια όλα εξαρτώνται απο τις φόρμες.
Για να έχουμε καλά αποτελέσματα πρέπει το βούτυρο και το γάλα να είναι ζεστά,όπως επίσης και η ζύμη που πρέπει να ιατηρείται ζεστή ώσπου να πλαστεί.

ΟΜΑΔΑ:MAGIC BREAD<ΜΑΝΤΖΩΡΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου