Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011

ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΙΚ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟΥ.

Στο πέμπτο βιβλίο του ο Αθήναιος αναφέρεται στους «μακωνίδες άρτους» δηλαδή σε ψωμάκια εμπλουτισμένα με τα χαρακτηριστικά μικροσκοπικά σποράκια από τις κόκκινες παπαρούνες που σημασειοδοτούν την άφιξη της άνοιξης!
Την ημέρα που αγόρασα αυτό το κέικ, περνώντας από την πλατεία Κοτζιά εντόπισα το πρώτο μπουμπούκι Πασχαλιάς να κλείνει την πόρτα στο γκρι του χειμώνα. Το δοκίμασα έχοντας στο μυαλό μου εκείνα τα εκπληκτικά Πωλονικά και Τσέχικα γλυκάκια με το άφρατο παντεσπάνι χρωματισμένο και αρωματισμένο με παπαρουνόσπορο. Ένα ελαφρύ κλασσικό κέικ με αυγά, γάλα, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο με μια αρωματική φινέτσα από λεμόνι που συμπορεύεται αρμονικά με την γλυκύτητα της κανέλας και την εντονότατη παρουσία του παπαρουνόσπορου που σημασιοδοτεί την διαφορετικότητα του. Το δύο μεγάλα του συν, κόβετε εξαιρετικά σε φέτες, χωρίς να θρυμματίζεται και ταιριάζει υπέροχα με ένα κομμάτι γλυκό ανθότυρο δουλεμένο με λίγο μερικές σταγόνες και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

ΟΜΑΔΑ:MAGIC BREAD<ΜΑΝΤΩΡΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου