Υλικά (για 10 τεµάχια)
Για το φύλλο:
2 φλιτζ. αλεύρι
1-2 σταγόνες λεµόνι
1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
χλιαρό νερό
Για τη γέµιση:
2 φλιτζ. µανούρι
½ φλιτζ. τριµµένη ξινοµυζήθρα
1 αβγό
1 πρέζα αλάτι
Ετοιµασία
1. Αδειάζετε το αλεύρι σε µια λεκάνη ανοίγοντας στο κέντρο µια λακκούβα στην οποία ρίχνετε το ελαιόλαδο, το λεµόνι και λίγο χλιαρό νερό. Ζυµώνετε το µείγµα µέχρι να γίνει οµοιογενές και κάπως µαλακό.
2. Αφήνετε τη ζύµη να ξεκουραστεί και ετοιµάζετε τη γέµιση αναµειγνύοντας όλα τα υλικά µαζί.
3. Ανοίγετε ένα στρογγυλό φύλλο λεπτό (γύρω στο ½-1 εκ.) και κόβετε κύκλους µε διάµετρο περίπου 11-14 εκ. Βάζετε τη γέµιση στο κέντρο κάθε κύκλου και κλείνετε τις πίτες. Περνάτε την επιφάνειά τους µε λίγο χτυπηµένο αβγό και ψήνετε στους 180 βαθµούς για 30-35 λεπτά.
www.myworld.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου