Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

Κουλουράκια πορτοκαλιού.

Είμαι πολύ περήφανη! Πρώτη φορά χτες έφτιαξα κουλουράκια και πέτυχαν!!!
Έγιναν νόστιμα, όσο έπρεπε τραγανά και μυρωδάτα!

Τι χρησιμοποίησα:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 γεμάτη κουταλιά κανέλλα σε σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού σόδα μαγειρική
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 κρόκο αυγού

Πως τα έφτιαξα:

Σε βαθύ μπολ έριξα τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το χυμό και το ξύσμα, την κανέλλα, τη σόδα και το κονιάκ.
Τα χτύπησα για 1-2 λεπτά με το μίξερ και συνεχίζοντας το χτύπημα πρόσθεσα λίγο-λίγο το αλεύρι.
Έγινε μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή, που μπορούσα να την πλάσω εύκολα.
Παίρνοντας μικρά κομμάτια ζύμης, έφτιαξα κουλουράκια σε διάφορα σχέδια και τα άπλωσα σε λαδόκολλα. Αραίωσα τον κρόκο με ελάχιστο νερό και άλειψα τα κουλουράκια.
Τα έψησα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Μοσχοβόλησε το σπίτι... Είδατε πόσο όμορφα έγιναν;

ΟΜΑΔΑ Magic-Bread.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου