Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Μπισκότα με τσάι.

Τι έχουμε:

* 2 φλιτζ. αλεύρι
* 1 φλιτζ. Βιτάμ
* 1/4 φλιτζ. ζάχαρη, λευκή
* 1/4 φλιτζ. ζάχαρη, μαύρη
* 2 αβγά
* 1 βανίλια
* 2-3 κουταλιές κακάο
* 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
* 1 λαδόκολλα

Για την επικάλυψη:

* 300 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
* 1/3 φλιτζ. γάλα, ζεστό
* 1 φακελάκι Lipton African Dream Tea

Τι κάνουμε:

Βάζουμε σε ένα μπολ το Βιτάμ, τη λευκή και τη μαύρη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ, έως ότου ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε τα αβγά, τη βανίλια και συνεχίζουμε να τα χτυπάμε με το μίξερ για περίπου άλλα 3 λεπτά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο, κοσκινισμένα, το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα, ώστε να ενσωματωθούν τα υλικά.

Βάζουμε τη ζύμη πάνω σε μια επιφάνεια εργασίας και την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο.

Με ένα στρογγυλό κουπάτ κόβουμε τη ζύμη σε σχήμα μπισκότου και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με τη λαδόκολλα, φροντίζοντας να αφήνουμε κενό μεταξύ τους, ώστε να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά.

Οταν ψηθούν, βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε την επικάλυψη.

Βυθίζουμε στο ζεστό γάλα 3-4 φορές το φακελάκι του Lipton African Dream Tea, ώστε να αφήσει το άρωμα και τη γεύση του.

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε, ώστε να ενωθούν.

Βουτάμε τα μπισκότα ένα ένα στη λιωμένη σοκολάτα, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα και τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα να στραγγίξουν.

Οταν τα μπισκότα στραγγίξουν και η σοκολάτα κρυώσει, τα σερβίρουμε.

Συμβουλή
Μπορούμε να προσθέσουμε και ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.

www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου