Τρίτη, 1 Ιουνίου 2010

Tσιζ κέικ.

Eπειδή το τσιζ κέικ είναι ένα γλυκό πλούσιο σε χοληστερίνη, σκόπιμο είναι αν το καταναλώσετε το απόγευμα με τον καφέ σας, να φροντίσετε το βραδυνό σας γεύμα να συνοδέυεται με μία πράσινη σαλάτα, που σας προσφέρει άφθονες φυτικές ίνες οι οποίες θα βοηθήσουν στην αποβολή από τον οργανισμό μέρους της χοληστερίνης.

{για 6 άτομα}
Σύσταση ανά μερίδα:30 λεπτά προετοιμασία - 4 ώρες ψυγείο
Για τη βάση:
400 γρ. μπισκότα σοκολάτας
6 κουταλιές μαργαρίνη
Για την κρέμα:
200 γρ. ανάλατο κρεμώδες τυρί
250 γρ. μανούρι
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
ο χυμός δύο μεγάλων λεμονιών
Για τη γαρνιτούρα:
1 φλιτζάνι ψιλοτριμμένα μπισκότα (όμοια με αυτά της βάσης)
1 φλιτζάνι τριμμένη κουβερτούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ.

Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα και τα ζυμώνουμε με τη μαργαρίνη. Τα στρώνουμε σε ταρτιέρα Nο 30 και τα ψήνουμε στους 180° C για 15 λεπτά.
Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά με το γάλα και το γιαούρτι. Στο τέλος προσθέτουμε το χυμό.Μόλις κρυώσει η βάση, ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να πήξει η κρέμα, για 4 ώρες τουλάχιστον. Πριν το σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα μπισκότα και την κουβερτούρα.

ΟΜΑΔΑ:MAGIC BREAD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου