Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

ΡΟΚΦΟΡΟΜΑΦΙΝΑΚΙΑ.

Γενικότερα, έχουμε μια προτίμηση στα αλμυρά παρασκευάσματα και τελευταία στα αλμυρά μαφινοκεκάκια. Ο λόγος είναι ότι παρασκευάζονται εύκολα αλλά και επειδή είναι περισσότερο υγιεινά καθότι γίνονται στο φούρνο και όχι στο τηγάνι. (κολοκυθοκεφτέδες, ντοματοκεφτέδες κ.α.)
Είναι ένα ορεκτικούλι που θα ξετρελλάνει τους λάτρεις του ροκφόρ. Δοκιμάστε το!!!

Για την παρασκευή του χρειαζόμαστε:

1 1/3 κούπας αλεύρι up
1 1/4 κούπας γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
200 γραμ. ανθότυρο
100 γραμ. ροκφόρ
2 κουταλιές σούπας καρύδι τριμμένο
αλατοπίπερο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουταλιά σούπας βούτυρο λιωμένο


Ετοιμάζουμε την μαφινιέρα μας, λαδώνοντάς την καλά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τον μαϊντανό και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και το τριμμένο καρύδι.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο.
Ρίχνουμε το μίγμα των υγρών υλικών στα στερεά και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε στη ζύμη μας και τη μισή ποσότητα ανθότυρου, τρίβοντάς το με το χέρι μας. Ανακατεύουμε απαλά.
Μοιράζουμε τη ζύμη μας μέσα στις υποδοχές της μαφινιέρας.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το υπόλοιπο ανθότυρο με το ροκφόρ, να ενωθούν. Παίρνουμε μικρές ποσότητες τυριού, σαν καρυδάκια, και τα τοποθετούμε επάνω στην ζύμη μας, στο κέντρο, σε κάθε υποδοχή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς, για 10΄. Κατόπιν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 10΄περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα μαφινάκια μας.

Το ανθότυρο στην επικάλυψη το προσθέτω για να σπάσει λίγο την αλμυρή γεύση του ροκφόρ. Μπορείτε εσείς, να το παραλείψετε και να βάλετε μόνο ροκφόρ.
Καλή επιτυχία!!!!


koukfamily-cook.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου