Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010

Κουλούρια Κανέλας.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C
-Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας
-Κοσκινίζετε το αλεύρι
-Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζετε το αλεύρι με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα
-Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι
-Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά
-Χτυπάτε τ' αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά
-Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία
-Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη.
-Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε
-Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε
-Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι
-Ψήνετε 20-30 λεπτά
.6 φλιτζάνια αλεύρι
.2 κουταλάκια αμμωνία
.1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
.4 αυγά
.1 φλιτζάνι βούτυρο
.1 φλιτζάνι γάλα
.1 κουταλιά κανέλλα
.5 γαρύφαλλα τριμμένα
.1 αυγό

ΟΜΑΔΑ:MAGIC BREAD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου