Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010

Aλμυρά κουλουράκια…του λεπτού

Ανακατεύετε το βούτυρο με το αλεύρι και τα τυριά.

Προσθέτετε τόσο ανθρακούχο νερό μέχρι να γίνει η ζύμη θρουλιαστή (θρουλιαστή= μτχ. ενεστ. του ρήματος θρουλιάζω=σβολιάζω, δημιουργώ ανώμαλον ζύμην δια τάρταν)

Ζυμώνετε με τα χέρια για να γίνει η μάζα συνεκτική.

Δίνετε στη ζύμη το σχήμα μακρόστενης φρατζόλας και τη κόβετε με ένα μαχαιράκι σε φετούλες.

Ψήνετε τις φετούλες στο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλή: Μπορείτε να αρωματίσετε τη ζύμη με βότανα της αρεσκείας σας(Δενδρολίβανο, ρίγανη κλπ)

ΥΛΙΚΑ

6 κούπες τριμμένα κίτρινα τυριά (ότι σας αρέσει)

6 κούπες αλεύρι

1 κούπα βούτυρο

ανθρακούχο νερό (σόδα)

fe-mail.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου