Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2010

Κέικ με γιαούρτι.

Υλικά:

1 κεσές βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κεσέδες ζάχαρη, 1 κεσές γιαούρτι
5 αυγά, ξύσμα λεμονιού
3 1/2 κεσέδες αλεύρι
4 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ ή σόδα

Δουλεύουμε σε λεκάνη το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 3-4 λεπτά, με ξύλινη κουτάλα, ρίχνουμε το για­ούρτι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και τα δουλεύουμε για 5 λεπτά ακό­μα. Ρίχνουμε τότε μέσα σιγά, σιγά, το μισό αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά με την κουτάλα, και, αφού αναμιχθεί, προσθέτουμε και το υπόλοιπο, ανακατε­μένο με το μπαίκιν πάουντερ.
Αδειάζουμε και στρώνουμε τη ζύμη σε ψηλή στρογγυλή φόρμα, βουτυρωμένη κι αλευρωμένη, αφήνοντας 3 δάχτυλα περίπου κενό για το φούσκω­μα.
Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου. Όταν ψηθεί, το ξεφορμάρουμε και το πα­σπαλίζουμε με ψιλή ζάχαρη βανίλιας.

ΠΗΓΗ:Gamos-Guide.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου