Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Κέικ με σοκολάτα



Υλικά για 6 άτομα

3/4 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο
3/4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη χοντρή
1 φακελάκι ζάχαρη βανίλια
3 αυγά
6 κουτ. σούπας γάλα
3 κουτ। τσαγίου μαγιά σκόνη
2 1/4 φλιτζ। τσαγιού αλεύρι
1 πρέζα αλάτι
3 κουτ। σούπας κακάο σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


1. Αφήνουμε το βούτυρο λίγο να μαλακώσει και στη συνέχεια δουλεύουμε το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να ασπρίσει το μίγμα και να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και το γάλα, όχι πολύ κρύο. Κοσκινίζουμε τη μαγιά και το αλεύρι. Τα βάζουμε στο προηγούμενο μίγμα με μια πρέζα αλάτι.

2. Αδειάζουμε τη μισή ζύμη σε ένα άλλο δοχείο. Την αρωματίζουμε με το κακάο διαλυμένο σε λίγο νερό. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Τη χωρίζουμε στα δυο και προσθέτουμε με προσοχή κάθε ήμισυ σε κάθε μίγμα. Αδειάζουμε το ανοιχτόχρωμο μίγμα στο βάθος μιας φόρμας για κέικ βουτυρωμένης και αλευρωμένης. Προσθέτουμε εκείνο με το κακάο.

3. Βάζουμε τη φόρμα στο φούρνο και την ψήνουμε 1 ώρα στους 140 βαθμούς. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει επάνω σε μια σχάρα.

4. Μπορούμε να ανακατεύουμε λίγο ή πολύ τις δυο ζύμες ή ακόμα και να τις ρίχνουμε ταυτόχρονα στη φόρμα. Όποια από τις δυο τεχνικές και αν κάνουμε, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο.


Χρόνος προετοιμασίας 15’

ΜIΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Για καλύτερα αποτελέσματα αλευρώνουμε καλά τη φόρμα μας. Ψήνουμε το κέικ στου 175 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά.

www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου