Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2010

Μπισκότα δίχρωμα και αφράτα


Υλικά

4 κουταλιές φυτινη(εγώ βάζω αυτή που έχει μέσα και λίγο φρέσκο βούτυρο)
2 ½ κουταλιές άχνη ζάχαρη
2 κουταλάκια baking
Αλεύρι όσο σηκώσει για μια σφιχτή ζύμη
2 κουταλιές Κονιάκ
1 βανίλια
2-3 κουταλιές κακάο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τη φυτινή και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και τόσο αλεύρι ώστε να γίνει μια σφιχτή ζύμη.Έπειτα χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και αφαιρούμε τη μισή από το μιξερ.προσθετουμε στην υπόλοιπη ζύμη 2 κουταλιές κακάο και ξαναχτυπάμε μέχρι να γίνει καφέ.Μετά αφήνουμε για λίγο να ξεκουραστεί(εγώ τη βάζω για 5 λεπτά στο ψυγείο)για να σφίξει καλύτερα και ανοίγουμε 2 τετράγωνα φύλλα ένα καφέ και ένα λευκό τα τυλίγουμε μαζί και φτιάχνουμε ένα ρολό μετά κόβουμε φέτες πάχους ένα δάχτυλο και τα βάζουμε στο φούρνο στον αέρα περίπου στους 180ο c μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Επίσης μπορούμε να κάνουμε κα άλλα σχέδια με το ζυμάρι μας ότι θέλουμε.

Προσοχή: ψήνονται αρκετά γρήγορα και μην προσπαθήσετε να τα βγάλετε από τη λαμαρίνα αν δεν κρυώσουν καλά γιατί σπάνε

Καλή επιτυχία

www.greekmasa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου