aw2
 aw2

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Άσπρο βουτύρου κέικ με το πάγωμα τυριών κρέμας .

Μεγαλώνοντας, όχι γενέθλια πήγαν από αυτό η μητέρα μου δεν έκαναν ένα άσπρο βουτύρου κέικ που γέμισαν και πάγωσαν με μια κρεμώδη ομαλή τήξη. Δεν πήρα ποτέ κουρασμένου της ελαφριάς χνουδωτής σύστασης αυτού του κέικ της γλυκιάς και βουτυρώδους γεύσης και. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να εξυπηρετηθεί αυτό το κέικ, από τον επίσημο όπου το γεμίζουν lavishly και παγώνουν με την τήξη, σε άλλους χρόνους όταν μπορείτε να θελήσετε να το εξυπηρετήσετε σαφές με ακριβώς ένα ξεσκόνισμα της κονιοποιημένης ζάχαρης. Φυσικά, τα φρέσκα μούρα φαίνονται αρκετά ζαλίζοντας όταν χρησιμοποιείται ως διακοσμούν για την κορυφή του παγωμένου κέικ.

Αυτή η άσπρη βουτύρου συνταγή κέικ γίνεται χρησιμοποιώντας τη μέθοδο «συνδυασμού». Αυτή η μέθοδος είναι παρόμοια με τη «αποβουτύρωση» της μεθόδου η μόνη διαφορά που είναι ότι τα αυγά είναι πρώτα χωρισμένα, και ενώ οι λέκιθοι αυγών προστίθενται στο μίγμα βουτύρου και ζάχαρης, τα λευκά αυγών κτυπιούνται χωριστά και είναι έπειτα διπλωμένα στο κτύπημα στο τέλος. Θα διαπιστώσετε ότι αυτό παράγει ένα κέικ που έχει την πρόσθετη ένταση του ήχου και την ελαφρύτερη σύσταση απ'ό, τι με τη «αποβουτύρωση» της μεθόδου.

Ενώ μπορείτε να γεμίσετε και να παγώσετε τα στρώματα κέικ μόλις ψηθούν και δροσιστούν, έχω πάρει στη συνήθεια πρώτα να τοποθετήσω τα στρώματα του κέικ στον ψυκτήρα, για για μια ώρα. Αυτό το πρόσθετο βήμα, ενώ μπορεί να πάρει έναν ελάχιστα προγραμματισμό, κάνει τη διάδοση του παγώματος μια πολύ ευκολότερη στοιχειώδη εργασία. Για ένα πρόσφατα ψημένο κέικ είναι αρκετά εύθραυστος και όταν προσπαθείτε να διαδώσετε το πάγωμα υπάρχει μια τάση για το να σχίσει. Το πάγωμα αποβάλλει αυτό το πρόβλημα. Μπορείτε να στριμώξετε τα δύο στρώματα κέικ μαζί με ακριβώς το πάγωμα, ή μπορείτε να προσθέσετε ένα στρώμα της στάρπης λεμονιών, ganache, των σαλτσών φραουλών ή σμέουρων, ή ακόμα και της αγαπημένης μαρμελάδας ή της κονσέρβας σας. Αυτό το άσπρο βουτύρου κέικ είναι παγωμένο με ένα εύγευστο πάγωμα τυριών κρέμας που συνδυάζει το τυρί κρέμας με το βούτυρο και τη ζάχαρη ζαχαροπλαστών. Αυτό παράγει ένα πάγωμα με μια αψιά όμως βουτυρώδη γεύση που είναι θαυμάσια κρεμώδης ομαλή. Αυτό το κέικ μπορεί να συγκεντρωθεί η ημέρα πρίν εξυπηρετεί αλλά εάν διακοσμείτε την κορυφή του κέικ με τα φρέσκα μούρα, θα άφηνα αυτό το βήμα αμέσως πρίν εξυπηρετώ.

Άσπρο βουτύρου κέικ:

2 μεγάλα αυγά, που χωρίζονται

αλεύρι 1 3/4 κέικ φλυτζανιών (175 γραμμάρια) κοσκινισμένο

σκόνη ψησίματος 2 κουταλακιών του γλυκού

1/4 άλας κουταλακιών του γλυκού

ανάλατο βούτυρο 1/2 φλυτζανιών (113 γραμμάρια), στη θερμοκρασία δωματίου

1 φλυτζάνι (200 γραμμάρια) κοκκοποίησε την άσπρη ζάχαρη, που διαιρέθηκε

1 καθαρό εκχύλισμα βανίλιας κουταλακιών του γλυκού

γάλα 1/2 φλυτζανιών (120 μιλ.)

1/8 κρέμα κουταλακιών του γλυκού του ταρτάρου

Πλήρωση:

πουρές φραουλών 1/4 φλυτζανιών (σάλτσα) ή 1/4 φλυτζάνι της αγαπημένης μαρμελάδας σας

Τυρί κρέμας που παγώνει:

ανάλατο βούτυρο 1/2 φλυτζανιών (113 γραμμάρια), θερμοκρασία δωματίου

τυρί κρέμας 1 - 8 ουγγιάς (227 γραμμάρια), θερμοκρασία δωματίου

ζάχαρη 2 1/2 ζαχαροπλαστών φλυτζανιών (290 γραμμάρια) (τήξη ή κονιοποιημένος), που κοσκινίζεται

απόλαυση 1 λεμονιού ή πορτοκαλιού (εξωτερικό δέρμα του λεμονιού ή του πορτοκαλιού)

1 καθαρό εκχύλισμα βανίλιας κουταλακιών του γλυκού

Άσπρο βουτύρου κέικ: Προθερμάνετε το φούρνο σε 350 βαθμούς Φ (177 βαθμοί Γ) και τοποθετήστε το ράφι στο κέντρο του φούρνου. Βούτυρο και αλεύρι πανοραμικές λήψεις κέικ δύο - 8 ιντσών (20 εκατ.) στρογγυλές. Κατώτατα σημεία γραμμών των πανοραμικών λήψεων με το έγγραφο περγαμηνής και το λίπος και το έγγραφο περγαμηνής αλευριού.

Ενώ τα αυγά είναι ακόμα κρύα χωρίστε τα αυγά, τοποθετώντας τους λέκιθους σε ένα κύπελλο και τα λευκά σε ένα άλλο κύπελλο. Καλύψτε τα δύο κύπελλα με το πλαστικό περικάλυμμα και επιτρέψτε στα αυγά για να έρθετε στη θερμοκρασία δωματίου πρίν χρησιμοποιεί (περίπου 30 λεπτά).

Σε ένα κύπελλο μίξης κοσκινίστε ή χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σκόνη ψησίματος, και το άλας.

Στο κύπελλο του ηλεκτρικού αναμίκτη, κτυπήστε το βούτυρο μέχρι μαλακό (περίπου 1-2 λεπτά). Προσθέστε το 3/4 φλυτζάνι (150 γραμμάρια) της ζάχαρης και κτυπήστε μέχρι ελαφρύς και χνουδωτός (περίπου 2-3 λεπτά). Προσθέστε τους λέκιθους αυγών, ένας σε έναν χρόνο, που κτυπά μετά από κάθε προσθήκη. Ξύστε κάτω από τις πλευρές του κύπελλου. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και κτυπήστε μέχρι συνδυασμένος.

Με τον αναμίκτη σε αργόστροφο, προσθέστε διαδοχικά το μίγμα και το γάλα αλευριού, σε τρεις προσθήκες, αρχή και το τελείωμα με το αλεύρι.

Σε ένα καθαρό κύπελλο του ηλεκτρικού αναμίκτη σας, με χτυπήστε ελαφρά τη σύνδεση, κτυπά τα λευκά αυγών μέχρι foamy. Προσθέστε την κρέμα του ταρτάρου και συνεχίστε έως ότου διαμορφώνουν οι μαλακές αιχμές. Βαθμιαία προσθέστε το υπόλοιπο 1/4 φλυτζάνι (50 γραμμάρια) της ζάχαρης και συνεχίστε να κτυπάτε έως ότου διαμορφώνουν οι δύσκαμπτες αιχμές. Με λαστιχένιο spatula διπλώστε ήπια λίγα των λευκών στο κτύπημα για να το φωτίσετε, και έπειτα τις πτυχές στα υπόλοιπα λευκά μέχρι συνδυασμένος. Όχι πέρα από το μίγμα το κτύπημα ή θα ξεφουσκώσει.

Διαιρέστε το κτύπημα ομοιόμορφα μεταξύ των δύο έτοιμων πανοραμικών λήψεων και λειάνετε τις κορυφές με spatula όφσετ ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 - 25 λεπτά, ή έως ότου βγαίνει ένα toothpick που παρεμβάλλεται στο κέντρο του κέικ καθαρός.

Δροσίστε τα κέικ στις πανοραμικές λήψεις τους σε ένα ράφι καλωδίων για 10 λεπτά. Τοποθετήστε ένα ράφι καλωδίων πάνω από την πανοραμική λήψη κέικ και αναστρέψτε, ανασηκώνοντας την πανοραμική λήψη. Μόλις δροσίσουν εντελώς τα κέικ, περικάλυμμα στο πλαστικό και τοποθετήσουν τα στρώματα κέικ στον ψυκτήρα για τουλάχιστον μια ώρα. (Αυτό γίνεται για να κάνει την πλήρωση και το πάγωμα των κέικ ευκολότερων.)

Σημείωση: Τον η κρέμα του ταρτάρου χρησιμοποιείται κατά κτύπημα των λευκών αυγών για να τους σταθεροποιήσει, και για να αποτρέψει πέρα από την ήττα και τα λευκά από το στέγνωμα.

www.systranlinks.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου