aw2
 aw2

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Συνταγή μπισκότων κουλουρακιών αμυγδάλων.

Αυτά τα κουλουράκια αμυγδάλων είναι ένα συμπαθητικό μπισκότο για να έχουν σε ετοιμότητα. Τους εξυπηρετώ συχνά το απόγευμα με ένα καυτό φλυτζάνι του τσαγιού ή για το επιδόρπιο, παράλληλα με ένα κύπελλο του παγωτού ή βελούδινο ομαλό mousse σοκολάτας. Έχουν μια αμμώδη σύσταση και μια λεπτή γεύση αμυγδάλων που προέρχεται από την προσθήκη του αλευριού αμυγδάλων (γεύμα) στο κτύπημα. Για αυτό το κουλουράκι δεν κάνουμε τα μεμονωμένα μπισκότα, αντ' αυτού κάνουμε έναν μεγάλο κύκλο που μπορεί να κοπεί στα κομμάτια σφήνα-μορφής μετά από το ψήσιμο. Αυτά τα wedge-shaped κουλουράκια είναι επίσης γνωστά ως «ουρές μεσοφοριών», ονομασμένος μετά από τα μεσοφόρια κουδούνι-στεφανών που φοριούνται από τις κυρίες δικαστηρίων στο 12ο αιώνα.Τώρα, όποτε κόβετε έναν κύκλο του κουλουρακιού στις σφήνες υπάρχει το πρόβλημα των ακρών της διακοπής κουλουρακιών. Dorothy Hartley στο καλό βιβλίο της «τρόφιμα στην Αγγλία» μας λέει ότι «κάθε μάγειρας ξέρει πώς οι δειγμένες άκρες των κομμένων κέικ και των μπισκότων διακόπτουν - έτσι, μετά από αρκετούς αιώνες των σπασμένων ακρών, κάποιος εξέλιξε τη θεραπεία: κόβουν έναν κύκλο από το κέντρο πρίν ψήνουν ......». Εάν συμπαθείτε μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές Dorothy Hartley's και να αποκόψετε το κέντρο προτού ψήσιμο, ή, να επιθυμήσω να σκεφτώ εκείνα τα κομμάτια που αφήνονται στην πανοραμική λήψη μετά από το ψήσιμο ως «απόλαυση του μάγειρα».

Εάν δεν εξοικειώνεστε με το αλεύρι αμυγδάλων (γεύμα), γίνεται από τα πολύ λεπτά αλεσμένα ζεματισμένα αμύγδαλα. Μπορείτε να το αγοράσετε σε μερικά μανάβικα, καταστήματα υγιεινής διατροφής και καταστήματα τροφίμων ειδικότητας ή μπορεί να διαταχτεί on-line στο www.bakerscatalogue.com. Εντούτοις, εάν δεν μπορείτε να το βρείτε οπουδήποτε, η εναλλακτική λύση είναι να κάνει σας δικοί. Για να κάνουν το αυτό το που αλέθεται απλά 1 φλυτζάνι (100 γραμμάρια) που τεμαχίζεται (ζεματισμένος (δέρματα μακριά) ή φυσικός (δέρματα επάνω)) τα αμύγδαλα με 1 κουτάλι σούπας (14 γραμμάρια) κοκκοποίησαν την άσπρη ζάχαρη σε έναν επεξεργαστή μπλέντερ ή τροφίμων. Πρέπει να προσθέσετε μια λίγο ζάχαρη ή ένα αλεύρι στα αμύγδαλα όταν αλέθονται για να αποτρέψετε τη συγκέντρωση ως ζάχαρη ή αλεύρι απορροφάτε το πετρέλαιο που εξιδρώνεται από τα αμύγδαλα. Το άλλο συστατικό σε αυτήν την συνταγή κουλουρακιών ότι μπορείτε να μην εξοικειωθείτε με είναι αλεύρι ρυζιού. Το αλεύρι ρυζιού είναι ένα λεπτό γλουτένη-ελεύθερο αλεύρι που παράγεται από το άσπρο ή καφετί ρύζι. Εάν είναι δυνατόν, επιθυμώ να χρησιμοποιήσω το αλεύρι καφετιού ρυζιού. Μπορεί να βρεθεί σε μερικά μανάβικα ειδάλλως καταστήματα υγιεινής διατροφής ή, πάλι, μπορεί να διαταχτεί on-line στο www.bakerscatalogue.com. Εάν δεν μπορείτε να το βρείτε ακριβώς κανονικό cornstarch υποκατάστατων (αλεύρι καλαμποκιού) για το αλεύρι ρυζιού.
Κουλουράκια αμυγδάλων:

ανάλατο βούτυρο 1/2 φλυτζανιών (1 ραβδί) (113 γραμμάρια), θερμοκρασία δωματίου

το 1/4 φλυτζάνι (50 γραμμάρια) κοκκοποίησε την άσπρη ζάχαρη

1/2 καθαρό εκχύλισμα βανίλιας κουταλακιών του γλυκού

για κάθε χρήση αλεύρι 2/3 φλυτζανιών (85 γραμμάρια)

αλεύρι αμυγδάλων 1/3 φλυτζανιών (30 γραμμάρια) (γεύμα)

αλεύρι ή cornstarch ρυζιού 2 κουταλιών σούπας (15 γραμμάρια) (αλεύρι καλαμποκιού)

1/8 άλας κουταλακιών του γλυκού

Ξεφλουδισμένα αμύγδαλα για τη διακόσμηση της κορυφής του κουλουρακιού (προαιρετικού)

Κουλουράκια αμυγδάλων: Προθερμάνετε το φούρνο σε 300 βαθμούς Φ (150 βαθμοί Γ) με το ράφι στη μέση του φούρνου. Έχετε έτοιμος μια ξινή πανοραμική λήψη 8 ίντσας (20 εκατ.) με ένα μετακινούμενο κατώτατο σημείο.

Στο κύπελλο του ηλεκτρικού αναμίκτη σας (ή με έναν αναμίκτη χεριών), κτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι ομαλό (περίπου 2 λεπτά). Κτυπήστε στο εκχύλισμα βανίλιας. Σε ένα χωριστό κύπελλο χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αλεύρια (για κάθε χρήση, αμύγδαλο, και ρύζι) και το άλας. Προσθέστε αυτό το μίγμα στο μίγμα βουτύρου και ζάχαρης και κτυπήστε ακριβώς μέχρι ενσωματωμένος.

Πατήστε τη ζύμη κουλουρακιών ομοιόμορφα στην ξινή πανοραμική λήψη. Τσιμπήστε την επιφάνεια του κουλουρακιού με ένα δίκρανο για να αποτρέψετε το κουλουράκι από να ξεφυσήξει επάνω. Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι, σημειώστε (κάνετε τις ρηχές γραμμές) την κορυφή του κουλουρακιού σε 12 ομαλά κομμάτια. Ήπια πατήστε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα σε ένα διακοσμητικό πρότυπο στην κορυφή του κουλουρακιού.

Η θέση στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνει έως ότου σκουραίνουν ωραία την (χρώμα μπισκότων), περίπου 45-55 λεπτά. Κουλουράκι μεταφοράς που βασανίζει και που δροσίζει για πέντε λεπτά πρίν αφαιρεί από την ξινή πανοραμική λήψη. Τοποθετήστε τον κύκλο κουλουρακιών σε έναν τέμνοντα πίνακα και κόψτε σε 12 σφήνες (σύμφωνα με τις γραμμές που σημειώνονται). Δροσίστε εντελώς σε ένα ράφι καλωδίων.

Κάνει 12 σφήνες κουλουρακιών.

www.systranlinks.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου