aw2
 aw2

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι αρτοποιοί .

Με κινητοποιήσεις, που μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και κλείσιμο των φούρνων απειλεί η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος, αντιδρώντας στη νομοθεσία για απελευθέρωση του επαγγέλματος στο πλαίσιο της γενικής απελευθέρωσης των επαγγελμάτων...

Οι αποφάσεις, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μ. Μούσιος, θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες σε συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων των τοπικών Ενώσεων.

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, το θεσμικό πλαίσιο όπως έχει διαμορφωθεί τώρα σημαίνει ότι το ψωμί μπορεί πλέον να πωλείται ελεύθερα από επαγγελματικές εγκαταστάσεις όπως ιχθυοπωλεία, μανάβικά, κρεοπωλεία, κομμωτήρια, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ακόμη και από συνεργεία αυτοκινήτων.

«Ήδη εισάγουμε 200.000 τόνους ντομάτες το χρόνο. Δεν θα επιτρέψουμε να εισάγουμε και 200.000 τόνους ψωμί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μούσιος.

Η Ομοσπονδία Αρτοποιών έχει στείλει επιστολή με τις θέσεις της προς όλους τους βουλευτές, υποστηρίζοντας ότι το επάγγελμα του αρτοποιού είναι ήδη ελεύθερο και ότι οι επενδύσεις στη βιοτεχνική αρτοποιία, που περιλαμβάνει 14.400 φούρνους και 67.000 εργαζόμενους ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ.

almyrosinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου