Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Κείκ μπανάνα-σοκολάτα με φυστίκια Αιγήνης


Να σας κεράσω σήμερα ένα κέικ που γίνεται εξαιρετικά αφράτο!
Σας συνιστώ να μην παραλείψετε το γλάσο με σοκολάτα γάλακτος, κρατάει το κέικ "υγρό" και το κάνει ακόμα πιο νόστιμο...




Χρειαζόμαστε:
Για το κέικ:
240 γρ. αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
1 κοφτό κουταλάκι μπέικιν
250 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο
50 γρ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο τριμμένο
40 γρ. σοκολάτα τρούφα
5 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
50 ml λικέρ μπανάνας ή κονιάκ
2 ώριμες μπανάνες
Για το γλάσο:
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος
2 κουταλιές βούτυρο (όχι λιωμένο)
2 κουταλιές λικέρ μπανάνας ή κονιάκ
2 κουταλιές γάλα εβαπορέ
3 κοφτές κουταλιές ζάχαρη άχνη
Ας το φτιάξουμε:
Τρίβουμε στο μούλτι το φιστίκι Αιγίνης και το ανακατεύουμε με την τρούφα σοκολάτας.
Χτυπάμε πολύ καλά την ζάχαρη με τα αυγά, 2-3 λεπτά να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, την κρέμα γάλακτος, το λικέρ ή κονιάκ και το μπέικιν και ξαναχτυπάμε καλά το μείγμα.
Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε στο μείγμα τα φιστίκια με την τρούφα και τις 2 μπανάνες λιωμένες με ένα πιρούνι. Ξαναχτυπάμε.
Τελευταία προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας πολύ καλά, να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα κέικ καλά βουτυρωμένη και οπωσδήποτε πασπαλισμένη με αλεύρι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 40-45 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το γλάσο
Λιώνουμε την σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Όταν κρυώσει λίγο το κέικ μας, το ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα και το αλείφουμε ολόκληρο με το γλάσο, που κι αυτό πρέπει να έχει κρυώσει λίγο.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
Καλή επιτυχία!

syntageskardias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου