Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Κέικ Με Δύο Σοκολάτες

Υπέροχο....!!
Υλικά

250 γρ. ζάχαρη
250 γρ. βούτυρο λιωμένο
4 αβγά
250 γρ. αλεύρι
250 γρ. φιστίκι τριμμένο σε σκόνη στο μπλέντερ
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά μαζί με την ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, στην συνέχεια το αλεύρι με ο μπέικιν πάουντερ και το φιστίκι ανακατεύοντας απαλά συνεχώς με μία σπάτουλα.
Στο τέλος ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ 28Χ10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C για 1 ώρα.
Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι και αν είναι υγρό ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν από τα 40 λεπτά γιατί το κέικ θα κάτσει.

leviathanfromkavala.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου