Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

Σταφιδόπιτα.

Υλικά (για 10-15 άτοµα)
½ κιλό αλεύρι λευκό
½ κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
600 γρ. ζάχαρη
1½ φλιτζ. χλιαρό νερό
2 κ.τ.γ. σόδα
2 κ.τ.σ. κονιάκ
χυµό από 2 πορτοκάλια
1 κ.τ.γ. µοσχοκάρυδο
1 κ.τ.γ. κανέλα σκόνη
6-7 γαρίφαλα κοπανισµένα
3 φλιτζ. σταφίδες

Ετοιµασία
Σε ένα µπολ βάζετε το ελαιόλαδο µε τη ζάχαρη και τα δουλεύετε, µέχρι να ασπρίσουν, περίπου 5 λεπτά.

Προσθέτετε το κονιάκ, το νερό, τα µπαχαρικά, τη σόδα, το χυµό του πορτοκαλιού, τις σταφίδες περασµένες στο µύλο ή κοµµένες µε το µαχαίρι πολύ µικρά κοµµάτια και τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύετε µε το χέρι σας το παχύρρευστο µείγµα έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά µεταξύ τους.

Αδειάζετε το µείγµα σε ένα λαδωµένο ταψί Νο36, το οποίο έχετε πασπαλίσει και µε λίγο αλεύρι, και το ψήνετε στους 180 βαθµούς για 45 λεπτά περίπου.

www.myworld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου