aw2
 aw2

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Συνταγή μπισκότων τσιπ σοκολάτας.

Το μπισκότο τσιπ σοκολάτας είναι διασημότερο μπισκότο της Αμερικής. Εφευρέθηκε το 1930 από τη Ruth Wakefield, η οποία ήταν ο ιδιοκτήτης του πανδοχείου σπιτιών φόρου στη Μασαχουσέτη. Η ιστορία πηγαίνει εκείνη η μια ημέρα που αποφάσισε να προσθέσει τα μικρά χοντρά κομμάτια της Semisweet κίτρινης ράβδου σοκολάτας ετικετών της Nestle στη βουτύρου ζύμη μπισκότων της. Αυτά τα μπισκότα «τσιπ σοκολάτας» ήταν ένα στιγμιαίο χτύπημα με τους πελάτες της και η λέξη της δημοτικότητάς τους έφθασε στην επιχείρηση της Nestle... Η Nestle πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει ότι η προσθήκη των μικρών χοντρών κομματιών της ράβδου σοκολάτας τους στη ζύμη μπισκότων θα απευθυνόταν στη μαζική αγορά επειδή μέχρι το 1939 η Nestle είχε αναπτυχθεί ήδη, και πωλούσε, μικρά αλίπαστα σοκολάτας (ή τσιπ) σε μια κίτρινη τσάντα. Η Nestle πήγε έπειτα για να αγοράσει τα δικαιώματα στο όνομα σπιτιών φόρου και στη συνταγή μπισκότων «τσιπ σοκολάτας» της Ruth Wakefield's. Κάλεσαν τη συνταγή της «διάσημο μπισκότο σπιτιών φόρου» και το τύπωσαν στο πίσω μέρος της κίτρινης τσάντας των τσιπ σοκολάτας.
Αυτή η συνταγή μπισκότων τσιπ σοκολάτας είναι πολύ παρόμοια με τη συνταγή στο πίσω μέρος της τσάντας των τσιπ σοκολάτας της Nestle και τα παιδιά μου δεν φαίνονται ποτέ να κουράζουν τους. Γίνοντα με το ανάλατο βούτυρο και έναν συνδυασμό άσπρων και καφετιών ζαχαρών, παράγει ένα πλούσιο και λαστιχωτό μπισκότο με τις καραμελοποιημένες άκρες. Αν και το αλεύρι, τα σάκχαρα (άσπρα ή/και καφετιά), το βούτυρο ή η μαργαρίνη, η σκόνη ψησίματος ή/και η σόδα ψησίματος, τα αυγά, η βανίλια, και τα τσιπ σοκολάτας αποτελούν μια συνταγή μπισκότων τσιπ σοκολάτας, η προτίμηση και η σύσταση ποικίλλουν από τη συνταγή. Έτσι εάν θέλετε να δοκιμάσετε έναν άλλο τύπο μπισκότου τσιπ σοκολάτας έχω περιλάβει μια συνταγή για τα μπισκότα χοντρών κομματιών σοκολάτας.

Συνταγή μπισκότων τσιπ σοκολάτας:

ανάλατο βούτυρο 1 φλυτζανιού (2 ραβδιά) (226 γραμμάρια), θερμοκρασία δωματίου

το 3/4 φλυτζάνι (150 γραμμάρια) κοκκοποίησε την άσπρη ζάχαρη

το 3/4 φλυτζάνι (160 γραμμάρια) σταθερά συσκεύασε την ανοικτό καφέ ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

εκχύλισμα 1 1/2 βανίλιας κουταλακιών του γλυκού καθαρό

για κάθε χρήση αλεύρι 2 1/4 φλυτζανιών (295 γραμμάρια)

1 σόδα ψησίματος κουταλακιών του γλυκού

1/2 άλας κουταλακιών του γλυκού

τσιπ 1 1/2 σοκολάτας φλυτζανιών (270 γραμμάρια) semisweet

ξύλα καρυδιάς ή πεκάν 1 φλυτζανιού (100 γραμμάρια), που τεμαχίζονται χυδαία (προαιρετικός)

Μπισκότα τσιπ σοκολάτας: Προθερμάνετε το φούρνο σε 375 βαθμούς Φ (190 βαθμοί Γ) με το ράφι στο κέντρο του φούρνου. Γραμμή δύο φύλλα ψησίματος με το έγγραφο περγαμηνής.

Στο κύπελλο του ηλεκτρικού αναμίκτη σας (ή με έναν αναμίκτη χεριών), κτυπήστε το βούτυρο μέχρι ομαλός και κρεμώδης. Προσθέστε τις άσπρες και καφετιές ζάχαρες και κτυπήστε μέχρι χνουδωτό (περίπου 2 λεπτά). Κτυπήστε στα αυγά, ένα σε έναν χρόνο, που σιγουρεύεται για να κτυπήσει καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέστε τη βανίλια και κτυπήστε μέχρι ενσωματωμένος. Ξύστε κάτω από τις πλευρές του κύπελλου όπως απαιτείται.

Σε ένα χωριστό κύπελλο, συνδυάστε το αλεύρι, τη σόδα ψησίματος, και το άλας. Προσθέστε τα ξηρά συστατικά στο μίγμα αυγών και κτυπήστε μέχρι ενσωματωμένος, προσθέτοντας τα τσιπ σοκολάτας και τα καρύδια (εάν χρησιμοποιώντας) περίπου στη μέση της μίξης. Εάν βρίσκετε τη ζύμη πολύ μαλακή, καλύψτε και καταψύξτε μέχρι την εταιρία (περίπου 30 λεπτά).

Για τα μεγάλα μπισκότα, χρησιμοποιήστε για μια σέσουλα παγωτού 2 κουταλιών σούπας ή με δύο κουτάλια, ρίχνει περίπου 2 κουτάλια σούπας της ζύμης (35 γραμμάρια) επάνω στα έτοιμα φύλλα ψησίματος. Ψήστε περίπου 12 - 14 λεπτά, ή μέχρι χρυσό καφετή γύρω από τις άκρες. Δροσίστε εντελώς στο ράφι καλωδίων.

Κάνει περίπου 4 δωδεκάια - 3 ίντσα γύρω από τα μπισκότα.

Σημείωση: Μπορείτε να παγώσετε αυτήν την ζύμη. Διαμορφώστε τη ζύμη στις σφαίρες και τοποθετήστε σε ένα ευθυγραμμισμένο περγαμηνή φύλλο ψησίματος. Παγώστε και τοποθετήστε έπειτα τις σφαίρες της ζύμης σε μια πλαστική τσάντα, μια σφραγίδα, και ένα πάγωμα. Κατά την ψήσιμο, τοποθετήστε απλά τις παγωμένες σφαίρες της ζύμης σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήστε ως κατευθύνει - μπορεί να πρέπει να αυξήσει το χρόνο ψησίματος λεπτά.

www.systranlinks.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου