Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010
Ελιόψωμο,
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
½ κιλό ελιές χωρίς κουκούτσι
25 γρ. μαγιά
1 κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. ζάχαρη
4 κ. σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
Eκτέλεση:
Λιώνουμε τη μαγιά με το νερό και προσθέτουμε μισό ποτήρι αλεύρι. Το αφήνουμε να φουσκώσει. Μόλις είναι έτοιμο, αδειάζουμε σ’ ένα βαθύ μπολ το αλεύρι, κάνουμε τρύπα στο κέντρο, ρίχνουμε το προζύμι και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις ελιές. Ζυμώνουμε καλά ώσπου να γίνει η ζύμη ελαστική. Προσθέτουμε τις ελιές και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε για λίγο. Πλάθουμε δύο καρβέλια, τα τοποθετούμε σε λαδωμένα ταψιά, τα σκεπάζουμε να φουσκώσουν, τα χαράζουμε στην επιφάνεια και τα ψήνουμε στους 180oC ώσπου να ροδίσουν (γύρω στα 40΄-50΄).
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου