Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010
Τσιζκέικ της Νέας Υόρκης.
Υλικά:για 8 κομμάτια.
Για τη βάση:
150 γραμμ. μπισκότα «Μιράντα»
70 γραμμ. βούτυρο, λιωμένο ή μαργαρίνη.Για τη γέμιση:
350 γραμμ. τυρί ρικότα (ricotta)
350 γραμμ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
150 γραμμ. ζάχαρη
20 γραμμ. κορν-φλάουρ
ξύσμα από 1 λεμόνι
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
3 αυγά
Eκτέλεση:Για τη βάση: Αλέθουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο. Τα βάζουμε σε ένα τσέρκι ή μια ανοιγόμενη φόρμα διαμέτρου 20 εκ. πιέζοντας καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση: Βάζουμε τα τυριά με τη ζάχαρη στο μπλέντερ και τα χτυπάμε έως ότου γίνουν κρέμα. Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ με το σύρμα τα πολτοποιημένα τυριά μαζί με το κορν-φλάουρ και τα αυγά. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το ψημένο μπισκότο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για 35-40 λεπτά έως ότου η επιφάνεια πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.
www.homefood.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου