Υλικά:
1 κεσές βούτυρο ή μαργαρίνη
2 κεσέδες ζάχαρη, 1 κεσές γιαούρτι
5 αυγά, ξύσμα λεμονιού
3 1/2 κεσέδες αλεύρι
4 κουταλάκια μπαίκιν πάουντερ ή σόδα
Δουλεύουμε σε λεκάνη το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 3-4 λεπτά, με ξύλινη κουτάλα, ρίχνουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα αυγά και το ξύσμα λεμονιού και τα δουλεύουμε για 5 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τότε μέσα σιγά, σιγά, το μισό αλεύρι ανακατεύοντας ελαφρά με την κουτάλα, και, αφού αναμιχθεί, προσθέτουμε και το υπόλοιπο, ανακατεμένο με το μπαίκιν πάουντερ.
Αδειάζουμε και στρώνουμε τη ζύμη σε ψηλή στρογγυλή φόρμα, βουτυρωμένη κι αλευρωμένη, αφήνοντας 3 δάχτυλα περίπου κενό για το φούσκωμα.
Ψήνουμε το κέικ σε μέτριο φούρνο για μια ώρα περίπου. Όταν ψηθεί, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με ψιλή ζάχαρη βανίλιας.
ΠΗΓΗ:Gamos-Guide.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου