aw2
 aw2

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Αγνοούν την κυβέρνηση και πουλάνε με 30% αύξηση οι αλευροβιομήχανοι!


Παρά τα κυβερνητικά τελεσίγραφα για πάγωμα των ανατιμήσεων, οι αλευροβιομήχανοι συνεχίζουν κανονικά ανατιμητική πολιτική κατά περίπου 30% στα άλευρα, με αποτέλεσμα να διαφαίνεται σίγουρη η αύξηση της τιμής του ψωμιού σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης που πλήττει πρώτα και κύρια τους κοινωνικά αδύναμους...

Ηδη οι περισσότεροι αρτοποιοί προμηθεύονται τα άλευρα σε τιμές αυξημένες τις τελευταίες ημέρες κατά 30-33%, καθώς μετά την κρίση με το ρωσικό εμπάργκο φαίνεται ότι ορισμένοι βρήκαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας Γιάννης Μούσιος οι αρτοποιοί αγοράζουν έξι με επτά ευρώ πάνω το σακί αλεύρι – που σημαίνει ανατίμηση 10-12 λεπτά στο κιλό του αλευριού. Ο κ. Μούσιος αναφέρει ότι οι αρτοποιοί “καταβάλλουν προσπάθεια” να απορροφήσουν την ανατίμηση ωστόσο αν η πρακτική αυτή συνεχιστεί, θα αναγκαστούν να την μετακυλίσουν στην τιμή του ψωμιού. Η “προθεσμία” που δίνει για να γίνει κάτι τέτοιο είναι δύο μήνες. Από εκεί και μετά αναγκαστικά το ψωμί θα ακριβύνει.

“Αυτό που διαπιστώνω και τα μηνύματα που έρχονται από τους συναδέλφους, είναι ότι κάνουν όλοι μεγάλη προσπάθεια να απορροφήσουν προσωρινά τουλάχιστον την αύξηση, καθώς αισιοδοξούν ότι θα εξομαλυνθεί η αγορά” τονίζει. “Η αύξηση μπορεί να απορροφηθεί μέχρι τον Οκτώβριο” σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι μέλος του Σωματείου Αρτοποιών Αττικής, ο Γιάννης Μάνος δηλώνει ότι εκείνος αγόρασε άλευρα με την παλιά τιμή. “Οι δέκα μεγάλες αλευροβιομηχανίες έχουν ήδη αρχίσει ανατιμήσεις από τις 25 Αυγούστου. Μπορεί να υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν κάνει ανατιμήσεις, ωστόσο αυτοί είναι σταγόνα στον ωκεανό” σημειώνει πάντως ο κ. Μούσιος.

www.almyrosinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου