aw2
 aw2

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Συνταγή κέικ κερασιών.

Μόλις τα γλυκά κεράσια είναι στην εποχή, δεν μπορώ να αντισταθώ στην κατασκευή αυτού του κέικ σημείων Πόλκα κερασιών με την όμορφη χρυσή καφετιά κρούστα του. Αυτή η συνταγή προέρχεται από Προβηγκία Cookbook της Patricia Well's «τη» και αν και παρόμοια με ένα Clafoutis, αντί ενός λεπτού τηγανίτα-όπως κτυπήματος, τα κεράσια αναστέλλονται σε ένα κτύπημα κέικ. Τώρα, οποτεδήποτε προσθέτετε ένα βαρύ συστατικό (όπως τα κεράσια) σε ένα κτύπημα, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποτραπεί η βύθισή τους στο κατώτατο σημείο της πανοραμικής λήψης κατά τη διάρκεια του ψησίματος.Ενώ αυτό σε καμμία περίπτωση έχει επιπτώσεις στη γεύση του κέικ, δεν επιτρέπει σε μας για να εκτιμήσει την πλήρη ομορφιά του κερασιού. Ευτυχώς για μας, η Patricia Well's βρήκε μια μεγάλη ιδέα αντί της προσθήκης όλων των κοιλαμένων κερασιών όταν αναμιγνύουμε το κτύπημα κέικ, λέει σε μας για να βάλει κάποια παραλειπόμενα. Κατόπιν, περίπου στα μισά του δρόμου μέσω του χρόνου ψησίματος, τραβάμε το κέικ από το φούρνο και τοποθετούμε γρήγορα τα εναπομείναντας κεράσια, που έχουν κοπεί στο μισό, πάνω από το μερικώς ψημένο κέικ. Αυτό το βήμα, ενώ λίγο πιό χρονοβόρος, κρατά τα κεράσια στην κορυφή του κέικ παράγοντας εκείνο το θαυμάσιο πρότυπο σημείων Πόλκα.

Όπως πάντα, είναι σημαντικό να επιλεχτούν τα φρούτα μας προσεκτικά. Ψάξτε τα κεράσια που είναι φωτεινά σκούρο κόκκινο, λαμπρός, παχουλός, και αρκετά σταθερός και σιγουρευτείτε ότι δεν υπάρχει καμία αμαύρωση γύρω από τους μίσχους. Μόλις έχουμε τα κεράσια, πρέπει να αφαιρέσουμε τα κοιλώματα. Η διάβρωση των κερασιών είναι πάντα μια κουραστική εργασία και η στοιχειώδης εργασία γίνεται ευκολότερη εάν έχετε pitter κερασιών. Εντούτοις, εάν δεν είστε κύριος ενός τέτοιου εργαλείου, από πρέπει να το κάνετε με το χέρι. Ο ευκολότερος τρόπος που έχω βρεί για να γίνει αυτό, είναι να γίνει μια μικρή σχισμή στο κεράσι, με ένα μικρό αιχμηρό μαχαίρι, από το τέλος μίσχων στο κατώτατο σημείο του κερασιού. Κατόπιν, χρησιμοποιώντας την άκρη του μαχαιριού ή της νυχιού του αντίχειρα σας, αφαιρέστε το κοίλωμα. Αυτή η διαδικασία γίνεται καλύτερα πέρα από ένα κύπελλο έτσι οποιοσδήποτε στάζοντας χυμός θα περιέλθει στο κύπελλο και δεν θα λεκιάσει countertop σας.

Κέικ κερασιών:

φρέσκα κεράσια 1 λίβρας (454 γραμμάρια), που κοιλαίνουν

για κάθε χρήση αλεύρι 1 1/2 φλυτζανιών (210 γραμμάρια)

σκόνη 1 1/2 ψησίματος κουταλακιών του γλυκού

1/4 άλας κουταλακιών του γλυκού

2 μεγάλα αυγά

το 3/4 φλυτζάνι (150 γραμμάρια) κοκκοποίησε την άσπρη ζάχαρη

ανάλατο βούτυρο 1/2 φλυτζανιών (113 γραμμάρια), που λειώνουν και που δροσίζεται

γάλα 1/3 φλυτζανιών (80 μιλ.)

1 καθαρό εκχύλισμα βανίλιας κουταλακιών του γλυκού

Απόλαυση 1 λεμονιού

Προθερμάνετε το φούρνο σε 400 βαθμούς Φ (205 βαθμοί Γ). Το βούτυρο και το αλεύρι που μια 9 ίντσα (23 εκατ.) αναπηδά διαμορφώνουν την πανοραμική λήψη και ευθυγραμμίζουν το κατώτατο σημείο της πανοραμικής λήψης με το έγγραφο περγαμηνής. Παραμέρισμα.

Το ξέβγαλμα, ξηρό, και κοιλαίνει όλα τα κεράσια. Πάρτε το περίπου 1/4 (περίπου 15) των κερασιών (για να τοποθετηθεί στην κορυφή του κέικ κατά τη διάρκεια του ψησίματος) και τους κόψτε στο μισό. Αφήστε το υπόλοιπο του κοιλαμένου συνόλου κερασιών.

Σε ένα χωριστό κύπελλο χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σκόνη ψησίματος, και το άλας. Παραμέρισμα.

Στο κύπελλο του ηλεκτρικού αναμίκτη σας, με τη σύνδεση κουπιών, κτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη μέχρι πυκνά και το λεμόνι χρωμάτισε (περίπου 3-5 λεπτά). Προσθέστε το λειωμένη βούτυρο, το γάλα, τη βανίλια, και την απόλαυση λεμονιών και κτυπήστε ακριβώς μέχρι ενσωματωμένος. Προσθέστε το μίγμα αλευριού και ανακατώστε ακριβώς μέχρι υγραμένος. Ήπια πτυχές ολόκληρα στα κοιλαμένα κεράσια (αλλά όχι τα 15 κεράσια που έχετε διχοτομήσει για την κορυφή του κέικ). Χύστε το κτύπημα στην έτοιμη πανοραμική λήψη, λειαίνοντας την κορυφή με spatula όφσετ.

joyofbaking.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου