Δώστε άρωμα και γεύση στο ζυμάρι της πίτσας σας.
Συστατικά
Για ένα ταψί Νο 40 θα χρειαστούμε:
* 350 γρ. αλεύρι (σκληρό και μαλακό, μισό-μισό)
* 1 φακελάκι ξερή μαγιά
* λίγο αλάτι
* 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αποξηραμένο βασιλικό
* 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο ρίγανη
* 1 κουταλάκι του γλυκού γεμάτο σκόνη σκόρδου
* 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
* χλιαρό νερό για το ζύμωμα (όσο πάρει - 1 νεροπότηρο και κάτι)
Οδηγίες
1. Βάζουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και το νερό.
2. Ανακατέβουμε τα υλικά ώστε να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα και κάνουμε μια λακουβίτσα στη μέση, όπου θα βάλουμε το λάδι και θα ρίξουμε και λίγο νερό.
3. Ζυμώνουμε ώστε να φτιάξουμε μια ζύμη μαλακή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια μας.
4. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να διπλασιαστεί, για περίπου μισή ώρα.
5. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και απλώνουμε το ζυμάρι μας σε αυτό.
6. Τώρα είναι έτοιμο να δεχτεί τα υλικά της αρεσκείας σας και να ψήσετε την πίτσα σας σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180-200 C ανάλογα τον φούρνο σας. Καλή επιτυχία!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλετε να είναι ομοιόμορφο το ζυμάρι απλωμένο στο ταψί σας και να ψηθεί όμορφα, ρίξτε λίγο αλεύρι στο τραπέζι σας και ανοίξτε το ζυμάρι με τον πλάστη που ανοίγουμε τα φύλλα στο μέγεθος του ταψιού σας.
www.sintagespareas.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου