Το ψωμί μπανανών έχει αντέξει τη δοκιμή του χρόνου. Μπορείτε να πείτε μια αγαπημένη συνταγή από πόσο συχνά χρησιμοποιείται, και αυτή η συνταγή είναι ένα που επιστρέφω επανειλημμένως. Στην πραγματικότητα αγοράζω συχνά τις μπανάνες ρητώς για την κατασκευή αυτού του ψωμιού, περιμένοντας ανυπόμονα το δέρμα τους που γίνονται καφετί και τη σάρκα τους για να γίνω μαλακός και γλυκός. Το ψωμί μπανανών αρχίζει με ένα παχύ γλυκό κτύπημα που είναι πλήρες των πολτοποιηίδων μπανανών, της επίγειας κανέλας και των ψημένων καρυδιών. Είναι, δεδομένου ότι το γρήγορο» ψωμί ονόματος «υπονοεί, γρήγορο να κάνει. Τα ξηρά συστατικά αναμιγνύονται μαζί σε ένα κύπελλο, τα υγρά συστατικά αναμιγνύονται μαζί σε ένα άλλο κύπελλο. Τα δύο συνδυάζονται και γίνεστε. Όταν τραβάτε αυτό το ψωμί μπανανών από το φούρνο η χρυσή καφετιά κρούστα είναι απολαυστικά τραγανή και αν και η κρούστα μαλακώνει μόλις καλυφθεί το ψωμί και καταχωρηθεί, η θαυμάσια υγρή σύσταση και η γλυκιά γεύση της παραμένουν άθικτες.Υπάρχουν πολλοί τύποι μπανανών, αλλά οι περισσότεροι από μας εξοικειώνονται με εκείνη την μακροχρόνια και κυρτή φωτεινή κίτρινη ποικιλία που πωλείται στις δέσμες. Φθάνοντας στις ακτές μας κατά τη διάρκεια εκατό ετών πριν, αυτά τα τροπικά φρούτα επιδορπίων έχουν πολλές αρετές είναι διαθέσιμο το χρόνο, εύλογα διατιμημένος, της συνεπούς ποιότητας, εύκολος να ξεφλουδίσει, και επιπλέον, ξέρουμε από το χρώμα του δέρματός της πώς εταιρία η σάρκα της θα είναι και πώς γλυκό που θα δοκιμάσει. Όταν σκέφτεστε για το, πολλά φρούτα δεν μπορούν να μας πουν τόσο μεγάλο μέρος ακριβώς με την εξέταση τους. Οι μπανάνες επιλέγονται ενώ ακόμα πράσινη που σημαίνει η σάρκα της θα είναι σκληρή με λίγη γεύση. Με το πέρασμα του χρόνου και η μπανάνα ωριμάζει το δέρμα του αρχίζει να γίνεται κίτρινος και με αυτό η σάρκα της μαλακώνει και η γεύση γλυκαίνει. Η περαιτέρω γήρανση αναγκάζει το δέρμα σε καφετή και τη σάρκα της για να γίνει πολύ μαλακό και γλυκό. Σε αυτή τη φάση μερικοί άνθρωποι ρίχνουν αυτές τις μπανάνες στα απορρίματα σκεπτόμενος ότι έχουν πάει κακός, μην συνειδητοποιώντας πόσο εύγευστοι πότε και θα ψηθούν σε ένα ψωμί ή ένα κέικ.
Εάν είστε όπως με σχεδόν κάθε φορά που αγοράζω τις μπανάνες μερικοί (όχι αρκετά εν τούτοις για να κάνουν αυτό το ψωμί μπανανών) θα γίνουν καφετιοί προτού να φτάσω γύρω στην κατανάλωση τους. Αντί της ρίψης τους μακριά απλά τους γλιστρήστε σε μια πλαστική τσάντα και τους τοποθετήστε στον ψυκτήρα έως ότου έχετε αρκετών για το ψήσιμο. Μπορείτε επίσης να τους ξεφλουδίσετε και, να ανακατώσετε σε 1 χυμό λεμονιών κουταλακιών του γλυκού για κάθε μπανάνα, και παγώνετε σε ένα αεροστεγή εμπορευματοκιβώτιο ή μια τσάντα. Θα κρατήσουν περίπου έξι μήνες στον ψυκτήρα.
Συνταγή ψωμιού μπανανών:
ξύλα καρυδιάς ή πεκάν 1 φλυτζανιού (115 γραμμάρια), που ψήνονται και που τεμαχίζονται χυδαία (προαιρετικός)
για κάθε χρήση αλεύρι 1 3/4 φλυτζανιών (230 γραμμάρια)
το 3/4 φλυτζάνι (150 γραμμάρια) κοκκοποίησε την άσπρη ζάχαρη
1 σκόνη ψησίματος κουταλακιών του γλυκού
1/4 σόδα ψησίματος κουταλακιών του γλυκού
1/4 άλας κουταλακιών του γλυκού
1 επίγεια κανέλα κουταλακιών του γλυκού
2 μεγάλα αυγά, που κτυπιούνται ελαφριά
ανάλατο βούτυρο 1/2 φλυτζανιών (113 γραμμάρια), που λειώνουν και που δροσίζεται
3 ώριμες μεγάλες μπανάνες (περίπου 1 λίβρα ή 454 γραμμάρια), πολτοποιηίδα καλά (περίπου 11/2 φλυτζάνια)
1 καθαρό εκχύλισμα βανίλιας κουταλακιών του γλυκού
www.systranlinks.com
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου