aw2
 aw2

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

Κέικ με ζαμπόν, παρμεζάνα και ελιές…ή αλμυρό κεκάκι!


Θα ήθελα να αναφερθώ στις αποτυχίες των συνταγών, μιας και είναι παράλογο να γράφουμε ότι όλες οι συνταγές μας έχουν πάει τέλεια και έχουν βγάλει μια πραγματικά νόστιμη γεύση.
Σε εμένα τουλάχιστον αυτό δεν συμβαίνει, και έχω απογοητευτεί πολλές φορές με το αποτέλεσμα, αλλά και με τα υλικά που πήγαν στράφι…Την προηγούμενη εβδομάδα, δοκίμασα να κάνω μια Τυρόπιτα με Μπεσαμέλ. Καθότι δεν γνωρίζω να ανοίγω φύλλο, αποφάσισα να αγοράσω από το σούπερ μάρκετ, νομίζοντας ότι έτσι θα πετύχαινα το ίδιο αποτέλεσμα…
Όοοοοοοοχχχιιιιιιι…Λάθος μεγάλο, γιατί σε μια πίτα το 90% της νοστιμιάς της είναι το καλό χειροποίητο φύλλο. Η γέμιση πέτυχε μπορώ να πω, αλλά αν την ξαναέκανα μάλλον θα άλλαζα αρκετά πραγματάκια για να γίνει αξιοσημείωτη.
Αυτός ήταν ο λόγος που δεν ανέβασα το εβδομαδιαίο μου post, διαφορετικά θα μπορούσα να την φωτογραφίσω και να γράφω περήφανη πόσο νόστιμη-εύκολη-σε λίγη ώρα έτοιμη ήταν η πίτα μου.
ΟΧΙ, ήταν τελείως αδιάφορη, το λέω και το ξαναλέω!
Με την αποτυχία της προηγούμενης συνταγής, έβαλα πλώρη για την επόμενη που θα δοκίμαζα. Και μιας και είχα δει σε μια υπέροχη φωτό, ένα αλμυρό κέικ υπέροχα φωτογραφημένο, αποφάσισα να το δοκιμάσω. Και ιδού τα υλικά μου:

* 21/2 φλυτζάνια αλεύρι
* 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
* 1 φλυτζάνι γάλα
* 4 αυγά
* 1 φλυτζάνι παρμεζάνα
* 100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
* 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
* 1/2 κουταλιά βούτηρο λιωμένο
* 1 κουταλιά αλεύρι για το πασπάλισμα της φόρμας
* Αλάτι, πιπέρι

Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδι και κρόκους. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το bakin.

Χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τους κρόκους, το ελαιόλαδο, το γάλα και τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά, εναλλάξ αλεύρι και μαρέγκα. Στο τέλος ρίχνουμε το ζαμπόν.Αλατοπιπερώνουμε.

Βουτηρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα, και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε την ζύμη και ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω για 1 ώρα.

Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε με το πιρούνι σας την ζύμη, για να δείτε αν ψήθηκε καλά το εσωτερικό του κέικ.


ΟΜΑΔΑ:MAGIC BREAD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου