Καλή επιτύχια και καλή χρόνια.
Υλικά:
625 γρ.ζάχαρη
625 γρ.μαλακή μαργαρίνη
750 γρ.φαριν απ
375 γρ.καρύδια και αμύγδαλα χοντροκομμένα
100 γρ. μέλι
100 γρ.γλυκόζη
19 αυγά
ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 2 λεμόνια.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρέμα και στη συνέχεια ρίχνουμε ένα-ένα τα 10 αυγά.Διακόπτουμε η φτιάχνουμε ταυτόχρονα μαρέγκα από τα ασπράδια των 9 αυγών με ελάχιστη ζάχαρη.Συνεχίζουμε να χτυπάμε το αρχικό μείγμα και προσθέτουμε το μέλι,τη γλυκόζη,το ξύσμα και τους ξηρούς καρπούς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχει προσθέτουμε τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε το αλέυρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Βάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψί,τοποθετούμε το φλουρί και ψήνουμε στους 170-190 βαθμούς C.Αφού ψηθεί η βασιλόπιτα την αφήνουμε λίγο να κρυώσει την αναποδογυρίζουμε και πασπαλίζουμε με άχνη.
ΟΜΑΔΑ:MAGIC BREAD.<ΜΑΝΤΖΩΡΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ>
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου