Τα δοκίμασα αυτά τα μπισκοτάκια, μου άρεσαν πολύ. * 3 φλιτζάνια αλεύρι (φαρίνα) -
* 1 φλιτζάνι ζάχαρη -
* ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο -
* Μισό φλιτζάνι φρέσκο χυμό πορτοκάλι -
* 1 κουταλιά σκόνη κακάο -
* 1 κουταλιά ξύσμα από πορτοκάλι -
* Μισό κουταλάκι αλάτι -
Χτυπάτε την ζάχαρη με το ελαιόλαδο και τον χυμό μέχρι να διαλυθεί.
Ρίχνετε το αλάτι και σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέϊκιν πάουντερ .
Όταν το μείγμα θα αρχίσει να μοιάζει με ζύμη, αλλά θα θέλει λίγο αλεύρι ακόμα για να γίνει κανονική ζύμη, το χωρίζετε στα δύο.
Στο μισό ρίχνετε το ξύσμα πορτοκάλι και το ενσωματώνετε και αν χρειάζεται ρίχνετε και λίγο αλεύρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Στο άλλο μισό ρίχνετε τη σκόνη κακάο και το ενσωματώνετε, αν χρειάζεται και εδώ λίγο αλεύρι, ρίχνετε για να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια.
Πλάθετε κουλουράκια και τοποθετείτε σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους γιατί δεν φουσκώνουν πολύ. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
www.aromadafnis.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου