Τη συνταγή αυτή την έκανα κάποια φορά που έφτιαξα κέικ καρότου και περίσσεψε τριμμένο καρότο.
Υλικά για(40 κομάτια)
2 φλ. τσαγιού καρότο
2/3 φλ. τσαγιού ηλιέλαιο
1/2 φλ. τσαγιού ρετσίνα
1 κουτ. γλυκού μπέικιν
1/2 κουτ. γλυκού σόδα
2 κουτ. της σούπας πορτοκάλι
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
μια πρέζα αλάτι
αλεύρι όσο πάρει περίπου 3 και1/2 φλ. τσαγιού
τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη σόδα στο πορτοκάλι. Αναμιγνύουμε τα υγρά υλικά και ρίχνουμε το ξύσμα και το αλάτι. Αμέσως μετά ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Προσπαθούμε να πετύχουμε μια ζύμη ίσα να ξεκολλάει από το χέρι και δεν τη παιδεύουμε πολύ.
Αφήνουμε στο ψυγείο περίπου 15 λεπτά. Μετά πλάθουμε τα κουλουράκια μικρά και λεπτά. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί για να μην αρπάξουν την ώρα του ψησίματος.
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς περίπου 15 λεπτά. Αν προσέξουμε το ζυμάρι και το ψήσιμο γίνονται πολύ τραγανά.
ΟΜΑΔΑ MAGIC BREAD
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου