Κούκις με σοκολάτα, παστέλι και φυστικοβούτυρo–συνταγής για σπίτι.
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 14 – 17 λεπτά το κάθε είδος
Γίνονται: 12 μεγάλα με σοκολάτα – 20 με παστέλι από σουσάμι, 20 από παστέλι με φυστίκια.
Υλικά:
1 Κούπα Μαύρη σκούρα ζάχαρη (170 γρ.)
1 Κούπα Ηλιέλαιο (200 γρ.)
100 Γραμμάρια Φυστικοβούτυρο
1/4 Κούπας Θυμαρίσιο μέλι
4 Κουταλιές Χυμό Λεμονιού (1 μικρό λεμόνι)
1 Κουταλιά Μηλόξυδο
1 Κουταλιά Ξύσμα 1 λεμονιού
1/2 κ.γ.Χοντρό θαλασσινό αλάτι
1 κ.γ.Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ.Μαγειρική Σόδα
360 Γραμμάρια Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
40 Γραμμάρια Κουάρκερ
3/5 Σοκολάτα Κουβερτούρα (80 γρ.)
1 κ.γ.Γύρη
1 Παστέλι από σουσάμι (συσκ. 70 γρ.)
1 Παστέλι από φυστίκια (συσκ. 60 γρ.)
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
2.Στο μπωλ του μίξερ βάζουμε το λάδι, το φυστικοβούτυρο, το ξύδι, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και τα κτυπάμε για 5 λεπτά.
3.Σε άλλο μπώλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τα κουάρκερ, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη σόδα.
4.Προσθέτουμε όλα αυτά τα υλικά στο μίξερ και τα ανακατεύουμε με τη σπάτουλα. Δεν χρειάζεται το μίξερ. Το μείγμα δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.
5.Χωρίζουμε το μείγμα σε τρία μέρη.
6.Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε στο 1/3 του μείγματος.
7.Κάνουμε το ίδιο και με τα παστέλια, το καθένα ξεχωριστά, αφού βάλουμε τα πρώτα για ψήσιμο.
8.Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας και τα ψήνουμε το κάθε είδος ξεχωριστά.
9.Ψήνουμε μεταξύ 14 – 17 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος. Όταν ψηθούν τα κούκις θα είναι ακόμη μαλακά.
10.Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε σε πιατέλα.
www.kopiaste.info
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου