Ανακατεύετε το βούτυρο με το αλεύρι και τα τυριά.
Προσθέτετε τόσο ανθρακούχο νερό μέχρι να γίνει η ζύμη θρουλιαστή (θρουλιαστή= μτχ. ενεστ. του ρήματος θρουλιάζω=σβολιάζω, δημιουργώ ανώμαλον ζύμην δια τάρταν)
Ζυμώνετε με τα χέρια για να γίνει η μάζα συνεκτική.
Δίνετε στη ζύμη το σχήμα μακρόστενης φρατζόλας και τη κόβετε με ένα μαχαιράκι σε φετούλες.
Ψήνετε τις φετούλες στο φούρνο στους 180ο μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλή: Μπορείτε να αρωματίσετε τη ζύμη με βότανα της αρεσκείας σας(Δενδρολίβανο, ρίγανη κλπ)
ΥΛΙΚΑ
6 κούπες τριμμένα κίτρινα τυριά (ότι σας αρέσει)
6 κούπες αλεύρι
1 κούπα βούτυρο
ανθρακούχο νερό (σόδα)
fe-mail.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου