Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010
Μπισκότα αμυγδάλου σκληρά.
Υλικά:
4 1/2 φλιτζάνια τσαγιού αμύγδαλα ψίχα
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
άρωμα βανίλιας
2-3 ασπράδια αυγών
Ζεματάμε και ξεφλουδίζουμε τα μπισκότα και τα κοπανίζουμε σε γουδί ραντίζοντάς τα, από καιρό σε καιρό, με 3-4 κουταλιές νερό, ωσότου γίνουν σαν ψιλός τραχανάς. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, λίγη λίγη, το άρωμα της βανίλιας, ένα ασπράδι, ανακατεύουμε καλά, να γίνουν μια μάζα, και προσθέτουμε ένα ασπράδι ακόμα (αν η μάζα είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε και τρίτο). Την κοπανίζουμε λίγο ακόμα μέσα σε γουδί, τη βάζουμε λίγη λίγη μέσα σε πάνινο χωνί με μεγάλο κορνέ οδοντωτό και σχηματίζουμε πάνω σε μια πλάκα, αλειμμένη με βούτυρο, τα μπισκότα, σε σχήμα ροζέτας. Μπήγουμε από μισό κερασάκι στο μέσο κάθε μπισκότου και τα ψήνουμε σε πολύ αδύνατο φούρνο.
Πηγή: «Ο Αυθεντικός Τσελεμεντές».
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου