Είναι τα κουλουράκια που πουλάνε και στους φούρνους τα λεγόμενα διαίτης και μπορείτε εκτός από ηλιόσπορο να βάλετε ότι θέλετε..
Συστατικά
* 1 ποτήρι νερού λάδι
* 1 ποτήρι νερού κρασί λευκό ξηρό
* λίγο αλάτι
* 1 κιλό αλεύρι περίπου
* καθαρισμένο ηλιόσπορο
Οδηγίες
1. Σε μία λεκάνη βάζουμε το λάδι, το κρασί, το αλάτι, τον ηλιόσπορο (κατά βούληση) και αρχίζουμε να προσθέτουμε τον αλεύρι λίγο - λίγο μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη χωρίς να κολλάει στα χέρια.
2. Στρώνουμε κόλα ψησίματος σε ταψάκια για κουλούρια και πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου μισή ώρα ή μέχρι μα πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Διατηρούνται τέλεια κλεισμένα αεροστεγώς σε μπωλ.
/www.sintagespareas.gr
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου