aw2
 aw2

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Μπισκότα γεμιστά με μαρμελάδα

Υλικά:
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα ζάχαρη (100γρ)
2 κούπες αλεύρι μαλακό
λίγο αλάτι
1 βανίλια ή λεπτοτριμμένο ξύσμα λεμονιού
2 αυγά


Εκτέλεση:

Στο μπολ του μίξερ, κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι και τα αρωματικά (περίπου 10 λεπτά). Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά-σιγά. Θα γινει μια μπάλα που θα ξεκολλά από τα τοιχώματα του μπολ.

Βάζουμε τη ζύμη σε μια σακούλα τροφίμων, την πιέζουμε να πλατύνει και την αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει το βούτυρο.
Ανοίγουμε τα μπισκότα με την τεχνική που περιέγραψα πιο πάνω. Μην ξεχάσετε να ανοίξετε τρυπούλες, στο κέντρο, στα μισά μπισκότα αν τα κάνετε γεμιστά. Προσπαθείστε να κάνετε ένα μπισκότο τη φορά με την πρώτη προσπάθεια. Τα μπισκότα σε κάθε λαμαρίνα φροντίστε να έχουν ίδιο πάχος ή μέγεθος για να ψήνονται στον ίδιο χρόνο.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα στους 160 βαθμούς Κελσίου, στην κάτω σχάρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες του μπισκότου.

Τα αφήνουμε σε σχάρα ή σε επίπεδη επιφάνεια να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, απλώνουμε λίγη μαρμελάδα στο κάτω μπισκότο. Το σκεπάζουμε με ένα μπισκότο με τρυπούλα στο κέντρο, το οποίο έχουμε πασπαλίσει με ζάχαρη άχνη, αν θέλουμε. Τα φυλάμε σε κουτί μεταλλικό. Μοσχοβολούν βούτυρο κάθε φορά που θα ανοίγετε το κουτί!

Αυτά τα μπισκοτάκια είναι εξαιρετική ιδέα για δώρο. Θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ περήφανοι για τη δημιουργία σας!

tastefull.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου