aw2
 aw2

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Τα κέικ τροφίμων αγγέλου ή τα κέικ αγγέλου

Τα κέικ τροφίμων αγγέλου ή τα κέικ αγγέλου ονομάζονται έτσι λόγω της αερώδους ελαφρότητάς τους και μερικοί τα θεωρούν τα «τρόφιμα των αγγέλων» Δεν περιέχουν καμία λέκιθο αυγών, λίπος, ή ακόμα και σκόνη ψησίματος και η ένταση του ήχου της προέρχεται απλώς από τα stiffly κτυπημένα λευκά αυγών. Τα κέικ τροφίμων αγγέλου περιέχουν περισσότερη ζάχαρη από άλλα κέικ σφουγγαριών και αυτό πρόκειται να υποστηρίξει και να σταθεροποιήσει τα λευκά αυγών μεγάλου ποσού. Το αλεύρι κέικ, που είναι ένα χαμηλό αλεύρι γλουτένης, χρησιμοποιείται για να δώσει στο κέικ τη λεπτή σύστασή του.



Συνταγή:

16 μεγάλα λευκά αυγών (2 φλυτζάνια) (480 μιλ.)

σκόνη κακάου 4 κουταλιών σούπας (30 γραμμάρια) ολλανδικός-επεξεργασμένη

βράζοντας νερό 1/4 φλυτζανιών (60 μιλ.)

καθαρό εκχύλισμα βανίλιας 2 κουταλακιών του γλυκού

1 3/4 φλυτζάνια (350 γραμμάρια) κοκκοποίησαν την άσπρη ζάχαρη, που διαιρέθηκε

1 φλυτζάνι (100 γραμμάρια) εκοσκίνισε το αλεύρι κέικ

1/4 άλας κουταλακιών του γλυκού

κρέμα 2 κουταλακιών του γλυκού του ταρτάρου

Σημείωση: Η κρέμα του ταρτάρου είναι τρυγικό οξύ και είναι ένα λεπτό άσπρο κρυστάλλινο όξινο άλας που είναι ένα υποπροϊόν της βιομηχανίας οινοποίησης. Χρησιμοποιείται κατά το κτύπημα των λευκών αυγών για να τους σταθεροποιήσει και για να αποτρέψει πέρα από την ήττα και το στέγνωμα λευκών.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο σε 350 βαθμούς Φ (177 βαθμοί Γ) και τοποθετήστε το ράφι στο κέντρο του φούρνου. Έχετε έτοιμος μια 10 ίντσα (25 εκατ.) πανοραμική λήψη κέικ τροφίμων αγγέλου δύο κομματιού (σωλήνας).

Χωριστά 16 αυγά, λευκά σε ένα κύπελλο και λέκιθοι σε άλλο. Τα λευκά κάλυψης με το πλαστικό περικάλυμμα και φέρνουν στη θερμοκρασία δωματίου (περίπου 30 λεπτά). Λέκιθοι και κατάστημα κάλυψης στο ψυγείο ή ψυκτήρας για μια άλλη χρήση.

Σε ένα μικρό μετρώντας φλυτζάνι ή ένα κύπελλο συνδυάστε τη σκόνη κακάου και το βράζοντας νερό και ανακατώστε μέχρι ομαλό. Ανακατώστε ή χτυπήστε ελαφρά στο εκχύλισμα βανίλιας. Παραμέρισμα.

Σε άλλος το κύπελλο χτυπά ελαφρά μαζί τα κοκκοποιημένα άσπρα σάκχαρα 3/4 φλυτζανιών (150 γραμμάρια), το κοσκινισμένο αλεύρι κέικ, και το άλας. Παραμέρισμα.

Στη μεγάλη μίξη ένα κύπελλο, με χτυπά ελαφρά τη σύνδεση, κτύπησε τα λευκά αυγών μέχρι foamy. Προσθέστε την κρέμα του ταρτάρου και συνεχίστε να κτυπάτε έως ότου διαμορφώνουν οι μαλακές αιχμές. Βαθμιαία κτυπήστε στην υπόλοιπη κοκκοποιημένη άσπρη ζάχαρη 1 φλυτζανιού (200 γραμμάρια) έως ότου διαμορφώνουν οι δύσκαμπτες αιχμές.

Αφαιρέστε 1 φλυτζάνι των κτυπημένων λευκών αυγών και το χτυπήστε ελαφρά στο μίγμα σκονών κακάου για να το φωτίσετε.

Στα υπόλοιπα λευκά αυγών, κοσκινίστε βαθμιαία το μίγμα αλευριού πέρα από τα λευκά αυγών (περίπου 1/4 φλυτζάνι τη φορά) και ήπια αλλά γρήγορα διπλώστε το αλεύρι στα λευκά αυγών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο καλώδιο χτυπάτε ελαφρά, μεγάλο λαστιχένιο spatula ή μια γραμματοθήκη κέικ τροφίμων αγγέλου για αυτήν την στοιχειώδη εργασία. Μόλις ενσωματώσετε το μίγμα αλευριού στις πτυχές λευκών αυγών στο κακάο κονιοποιήστε το μίγμα. (Είναι σημαντικό όχι στο overmix το κτύπημα ή θα ξεφουσκώσει.)

Χύστε το κτύπημα στην πανοραμική λήψη (θα είναι σχεδόν πλήρης) και να τρέξει spatula ή ένα μαχαίρι μετάλλων μέσω του κτυπήματος για να ξεφορτωθεί οποιαδήποτε κενά αέρα. Λειάνετε την κορυφή και ψήστε στο φούρνο για περίπου 40 - 45 λεπτά. Γίνεται όταν βγαίνει ένα ξύλινο οβελίδιο που παρεμβάλλεται στο κέντρο του κέικ καθαρός και τα ελατήρια κέικ πίσω όταν ήπια πατημένος. Η κορυφή του κέικ θα έχει τις ρωγμές.

Αμέσως επάνω στην αφαίρεση από το φούρνο αναστρέψτε την πανοραμική λήψη. Αναστείλετε την πανοραμική λήψη με την τοποθέτηση του εσωτερικού σωλήνα στην κορυφή ενός μπουκαλιού σόδας ή κρασιού. Επιτρέψτε στο κέικ για να δροσίσετε για περίπου 1 1/2 ώρες.

Όταν απολύτως δροσερός, τρέξτε spatula μετάλλων ή ένα μαχαίρι γύρω από τις πλευρές της πανοραμικής λήψης για να χαλαρώσετε το κέικ και να αφαιρέσετε έπειτα το κέικ από την πανοραμική λήψη. Έπειτα, τρέξτε spatula μετάλλων ή ένα μαχαίρι κατά μήκος του πυρήνα κατώτατων σημείων και κέντρων της πανοραμικής λήψης και αφαιρέστε. Θέση επάνω σε ένα εξυπηρετώντας πιάτο.

Το κέικ θα κρατήσει καλυμμένος για μερικές ημέρες στη θερμοκρασία δωματίου ή για για μια εβδομάδα στο ψυγείο.

Αυτό το κέικ μπορεί ναφαγωθεί μόνο με ακριβώς ένα ξεσκόνισμα της σκόνης κακάου ή της ζάχαρης των ζαχαροπλαστών. Είναι επίσης θαυμάσιος με τα φρέσκα μούρα και τη μαλακά κτυπημένη κρέμα. Μια άλλη ιδέα είναι να εξυπηρετήσει με το παγωτό, τον πουρέ φραουλών ή σμέουρων, ή τη σάλτσα σοκολάτας.

translate.joyofbaking.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου