aw2
 aw2

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ιρλανδική συνταγή ψωμιού σόδας.

17 Μαρτίου είναι ημέρα Αγίου Πάτρικ, η οποία τιμά τον προστάτη της Άγιος, Άγιος Πάτρικ. Είναι μια εθνική εορτή στην Ιρλανδία. Έξω από την Ιρλανδία, η ημέρα του ST Πάτρικ γιορτάζεται και από τους Ιρλανδούς και από μη-Ιρλανδούς. Οι παρελάσεις, η φθορά πράσινου, και η κατανάλωση των ιρλανδικών τροφίμων έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς δεδομένου ότι «το καθένα θέλει να είναι ιρλανδικά την ημέρα του ST Πάτρικ». Ένα δημοφιλή ιρλανδικά τρόφιμα που πολλοί απολαμβάνουν είναι ιρλανδικό ψωμί σόδας. Αυτό το καλό ψωμί έχει μια τραχιά χρυσή καφετιά τριζάτη κρούστα με ένα πυκνό ακόμα τρυφερό, ελαφρώς υγρό εσωτερικό που είναι τέλειος όταν τεμαχίζεται και με το βούτυρο και τη μαρμελάδα. Το απολαμβάνουν επίσης με τις σούπες και stews, και κάνει τη θαυμάσια φρυγανιά...Ο ιρλανδικός συγγραφέας γνώσης cookbook και τροφίμων, Maura Laverty, μας λέει στο καλό βιβλίο μαγειρικής της Maura Laverty's βιβλίων της ότι ενώ μπορεί να μαθευτεί ως «ψωμί σόδας» έξω από την Ιρλανδία, «στον εγγενή βιότοπό του το σόδα-ψωμί δεν είναι ποτέ αποκαλούμενο. Το καλούμε «το κέικ» ή «κέικ-ψωμί "". Στην πραγματικότητα, το ψωμί σόδας καλύπτει πολλούς τύπους γρήγορων ψωμιών από ένα επίπεδο γλυκό ψωμί ταψακιών, στο καφετί ψωμί, σε ένα σκοτεινό πικάντικο treacle ψωμί, σε ένα ψωμί σπόρου σταφίδων και του κυμινοειδούς κάρου, ακόμη και σε ένα ψωμί σόδας σταφίδων (επισημασμένος Dick ή επισημασμένο σκυλί). Ακόμα με απλούστερη μορφή του, το ψωμί σόδας γίνεται με ακριβώς τέσσερα συστατικά αλεύρι, άλας, σόδα ψησίματος, και βουτυρόγαλα (ξινό γάλα). Το ψωμί σόδας παίρνει την άνοδό του, όχι από τη ζύμη, αλλά από τη σόδα ψησίματος (διττανθρακικό άλας της σόδας) που αντιδρά με το οξύ (soured γάλα ή βουτυρόγαλα). Υπάρχουν συζητήσεις για εάν το ψωμί σόδας πρέπει να γίνει από το άσπρο ή ολόκληρο αλεύρι σίτου, έτσι για να ικανοποιήσουν και τα δύο στρατόπεδα, αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί και τα δύο. Προσθέτουμε επίσης μια λίγη ζάχαρη για τη γλυκύτητα και μια μικρή χούφτα των ντεμοντέ κυλημένων βρωμών. Το σημαντικό πράγμα για να θυμηθεί κατά τον κατασκευή του ψωμιού σόδας είναι να υπάρξει ένα γρήγορο ελαφρύ χέρι και για τη μίξη και για να ζυμώσει της ζύμης. Μόλις διαμορφωθεί η ζύμη σε έναν κύκλο, ένας σταυρός κόβεται στην κορυφή του ψωμιού, μερικοί λένε για «να αφήσουν τις νεράιδες έξω». Εάν η αλήθεια λέγεται, ο σταυρός είναι πραγματικά εκεί να κρατηθεί το ψωμί από το διαχωρισμό κατά τη διάρκεια του ψησίματος και το καθιστά επίσης ευκολότερο να κόψει το ψημένο ψωμί στα τέταρτα.

Το ιρλανδικό ψωμί σόδας περιέχει το βουτυρόγαλα που έχει μια συμπαθητική παχιά κρεμώδη σύσταση με μια πλούσια αψιά βουτυρώδη προτίμηση που κάνει αυτήν την προσφορά ψωμιού. Εκτιμώντας ότι στο παρελθόν ήταν το υγρό που αφέθηκε μετά από να αναδεύσει το βούτυρο τώρα εμπορικά γίνεται με την προσθήκη τα βακτηρίδια στο σύνολο, ξαφρίζει, ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα. Μπορείτε να κάνετε το βουτυρόγαλά σας με την προσθήκη 1 κουταλιού σούπας του άσπρου αποσταγμένου ξιδιού, του ξιδιού μηλίτη, ή του χυμού λεμονιών σε 1 φλυτζάνι του γάλακτος. Αφήστε τη στάση 5 έως 10 λεπτά πρίν χρησιμοποιεί.
Ιρλανδικό ψωμί σόδας: Προθερμάνετε το φούρνο σε 375 βαθμούς Φ (190 βαθμοί Γ) και τοποθετήστε το ράφι στο κέντρο του φούρνου. Γραμμή ένα φύλλο ψησίματος με το έγγραφο περγαμηνής.

Σε ένα μεγάλο κύπελλο, χτυπήστε ελαφρά μαζί τα αλεύρια, τα σάκχαρα, τις βρώμες, τη σόδα ψησίματος, και το άλας. Κάνετε ένα φρεάτιο στο κέντρο του μίγματος αλευριού και προσθέστε το μεγαλύτερο μέρος του βουτυρογάλατος. Η χρησιμοποίηση δικών σας δίνει, ή ένα ξύλινο κουτάλι, μίγμα (που προσθέτει περισσότερο βουτυρόγαλα εάν είναι απαραίτητο) έως ότου έχετε μια μαλακή υγρή ζύμη.

Η μεταφορά στο α ελαφριά η επιφάνεια και ζυμώνει ήπια τη ζύμη σε έναν κύκλο 7 ίντσας (18 εκατ.) που είναι περίπου 1 ίντσα (2.54 εκατ.) πυκνά. Τοποθετήστε τον κύκλο στην έτοιμη ίντσα σας βαθιά «Χ» φύλλων και έπειτα, με ένα αιχμηρό μαχαίρι, αποκοπών ψησίματος a1/4 πέρα από την κορυφή του ψωμιού.

Ψήστε για περίπου 40 - 50 λεπτά ή μέχρι ωραία και ένα toothpick στο κέντρο του ψωμιού βγαίνει καθαρός. Μπορείτε επίσης να εξετάσετε που ψήνονται πλήρως με το τρύπημα του κατώτατου σημείου του ψωμιού - πρέπει να ηχήσει κοίλο. Αφαιρέστε από το φούρνο. Αυτό το ψωμί είναι θαυμάσιο όταν εξυπηρετούμενος θερμός με το βούτυρο και τη μαρμελάδα. Κάνει επίσης τη μεγάλη φρυγανιά.

Κάνει ένα ψωμί σόδας επτά ίντσας (18 εκατ.) στρογγυλό.

Ιρλανδικό ψωμί σόδας:

για κάθε χρήση αλεύρι 1 1/2 φλυτζανιών (195 γραμμάρια)

αλεύρι 1 1/2 σίτου φλυτζανιών (195 γραμμάρια) ολόκληρο

2 κουτάλια σούπας (30 γραμμάρια) κοκκοποίησαν την άσπρη ζάχαρη (προαιρετική)

2 ντεμοντέ κυλημένες βρώμες κουταλιών σούπας (προαιρετικές)

1 σόδα ψησίματος κουταλακιών του γλυκού

1 άλας κουταλακιών του γλυκού

βουτυρόγαλα 1 1/2 φλυτζανιών (360 μιλ.) (soured γάλα)

www.systranlinks.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου