aw2
 aw2

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Κόκκινη συνταγή κέικ βελούδου.

Ένα κόκκινο κέικ βελούδου είναι πολύ δραματικό κοίταγμα με το φωτεινό κόκκινο χρώμα του που αντισταθμίζεται με ένα κρεμ πάγωμα. Υπάρχουν πολλές θεωρίες ως προς την προέλευσή του. Μερικοί λένε ότι προέρχεται από το νότο, άλλοι λένε δημιουργήθηκε στο Βορρά. Ό, τι ξέρουμε πραγματικά ότι είναι ότι αυτό ήταν μια συμπάθεια για δεκαετίες, όχι μόνο στα κράτη αλλά και στον Καναδά (πωλήθηκε στα πολυκαταστήματα Eaton). Είναι πραγματικά το κέικ τροφίμων ενός διαβόλου που προσθέτει τον κόκκινο χρωματισμό τροφίμων σε το. John Mariani μας λέει στο βιβλίο του «το λεξικό των αμερικανικών τροφίμων και του ποτού» ότι το «κέικ τροφίμων του διαβόλου» του ονόματος είναι αποκαλούμενο «επειδή είναι υποθετικά τόσο πλούσιο και εύγευστο ότι πρέπει, moralist, να είναι κάπως αμαρτωλό.»

Εάν κοιτάξουμε πέρα από την εντυπωσιακή εμφάνιση αυτού του κόκκινου κέικ βελούδου, θα διαπιστώσουμε ότι έχει μια ήπια γεύση σοκολάτας με ένα υγρό και τρυφερό ψίχουλο. Η ήπια γεύση σοκολάτας προέρχεται από την προσθήκη μιας σκόνης κακάου μικρής ποσότητας στο κτύπημα και το βουτυρόγαλα της δίνει ένα υγρό και τρυφερό ψίχουλο. Εάν δεν εξοικειώνεστε με το βουτυρόγαλα έχει μια συμπαθητική παχιά κρεμώδη σύσταση με μια πλούσια αψιά βουτυρώδη προτίμηση που κάνει την ψημένη προσφορά αγαθών. Μπορείτε να κάνετε το βουτυρόγαλά σας με την προσθήκη 1 κουταλιού σούπας του άσπρου αποσταγμένου ξιδιού, του ξιδιού μηλίτη, ή του χυμού λεμονιών σε 1 φλυτζάνι (240 μιλ.) του γάλακτος. Αφήστε αυτό το μίγμα να σταθεί 5 έως 10 λεπτά πρίν χρησιμοποιεί.

Μόλις ψηθούν τα κόκκινα στρώματα κέικ βελούδου και δροσιστούν, βρίσκω ότι είναι καλύτερο να τοποθετηθούν τα στρώματα κέικ στο ψυγείο ή τον ψυκτήρα (για τουλάχιστον μια ώρα) πρίν παγώνει. Αυτό το πρόσθετο βήμα κάνει τη διάδοση του παγώματος μια πολύ ευκολότερη στοιχειώδη εργασία δεδομένου ότι ένα πρόσφατα ψημένο κέικ είναι αρκετά εύθραυστο και όταν προσπαθείτε να διαδώσετε το πάγωμα υπάρχει μια τάση για το κέικ που σχίζει. Η κατάψυξη ή το πάγωμα του κέικ αποβάλλει αρχικά αυτό το πρόβλημα. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να θελήσετε να ψήσετε τα κέικ η ημέρα προτού να τα χρειαστείτε και έπειτα μπορείτε ακριβώς να τοποθετήσετε τα κέικ στο ψυγείο ολονυκτίς στην εταιρία επάνω.

Ο τύπος παγώματος που χρησιμοποιείται σε ένα κόκκινο κέικ βελούδου μπορεί να ποικίλει. Ενώ έχω χρησιμοποιήσει ένα πάγωμα τυριών κρέμας, άλλες συνταγές απαιτούν συχνά ένα πάγωμα 7-λεπτού ή ακόμα και ένα άσπρο πάγωμα ζαχαροπλαστών. Πρόσφατα βρήκα ένα νέο τυρί κρέμας που συμπαθώ πάρα πολύ και το έχω περιλάβει εδώ. Χρησιμοποιεί ακόμα το τυρί κρέμας αλλά περιέχει επίσης το τυρί mascarpone, το οποίο είναι ένα ιταλικό τυρί που είναι παχύ, βουτυρώδης-πλούσιο, ευγενικά γλυκό και βελούδινο, ελεφαντόδοντο-χρωματισμένο τυρί που παράγεται από το γάλα της αγελάδας. Η σύστασή της είναι παρόμοια με αυτήν της ξινής κρέμας. Πωλείται στις πλαστικές σκάφες 8 ουγγιών και μπορείτε συνήθως να το βρείτε στα καταστήματα τροφίμων ειδικότητας ή στο τμήμα deli του τοπικού μανάβικου σας. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ακριβώς το κανονικό τυρί κρέμας χρήσης Mascarpone αντ' αυτού, το οποίο σημαίνει 16 ουγγιές του τυριού κρέμας συνολικά. Εκτός από το τυρί κρέμας και το mascarpone, αυτό το πάγωμα περιέχει επίσης την κτυπημένη κρέμα έτσι που καταλήγετε με ένα μαλακό και κρεμώδες πάγωμα. Η συνταγή παγώματος προσαρμόζεται από «το waldorf-Astoria Cookbook» από John Doherty.
Κόκκινο κέικ βελούδου: Προθερμάνετε το φούρνο σε 350 βαθμούς Φ (175 βαθμοί Γ) και τοποθετήστε το ράφι στο κέντρο του φούρνου. Οι βουτύρου πανοραμικές λήψεις κέικ δύο - 9 ιντσών (23 εκατ.) στρογγυλές και ευθυγραμμίζουν τα κατώτατα σημεία των πανοραμικών λήψεων με το έγγραφο περγαμηνής. Παραμέρισμα.

Σε ένα κύπελλο μίξης κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, το άλας, και τη σκόνη κακάου. Παραμέρισμα.

Στο κύπελλο του ηλεκτρικού αναμίκτη σας, ή με έναν αναμίκτη χεριών, κτυπήστε το βούτυρο μέχρι μαλακό (περίπου 1-2 λεπτά). Προσθέστε τη ζάχαρη και κτυπήστε μέχρι ελαφρύς και χνουδωτός (περίπου 2-3 λεπτά). Προσθέστε τα αυγά, ένα σε έναν χρόνο, που κτυπά καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ξύστε κάτω από τις πλευρές του κύπελλου. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και κτυπήστε μέχρι συνδυασμένος.

Σε ένα μετρώντας φλυτζάνι χτυπήστε ελαφρά το βουτυρόγαλα με τον κόκκινο χρωματισμό τροφίμων. Με τον αναμίκτη σε αργόστροφο, προσθέστε διαδοχικά το μίγμα και το βουτυρόγαλα αλευριού στο βουτύρου μίγμα, σε τρεις προσθήκες, αρχή και το τελείωμα με το αλεύρι.

Σε ένα μικρό φλυτζάνι συνδυάστε το ξίδι και τη σόδα ψησίματος. Επιτρέψτε στο μίγμα για να αφρίσετε και έπειτα γρήγορα να διπλώσετε στο κτύπημα κέικ.

Εργαζόμενος γρήγορα, διαιρέστε το κτύπημα ομοιόμορφα μεταξύ των δύο έτοιμων πανοραμικών λήψεων και λειάνετε τις κορυφές με spatula όφσετ ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 - 30 λεπτά, ή έως ότου βγαίνει ένα toothpick που παρεμβάλλεται στο κέντρο των κέικ καθαρός. Δροσίστε τα κέικ στις πανοραμικές λήψεις τους σε ένα ράφι καλωδίων για 10 λεπτά. Τοποθετήστε ένα ράφι καλωδίων πάνω από την πανοραμική λήψη κέικ και αναστρέψτε, ανασηκώνοντας την πανοραμική λήψη. Μόλις δροσίσουν εντελώς τα κέικ, περικάλυμμα στο πλαστικό και τοποθετήσουν τα στρώματα κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα (ή ολονυκτίς). (Αυτό γίνεται για να κάνει την πλήρωση και το πάγωμα των κέικ ευκολότερων.)
Κόκκινο κέικ βελούδου:

αλεύρι 2 1/2 κέικ φλυτζανιών (250 γραμμάρια) κοσκινισμένο

1/2 άλας κουταλακιών του γλυκού

2 κουτάλια σούπας (15 γραμμάρια) κανονικά ή ολλανδικός-επεξεργασμένη σκόνη κακάου

ανάλατο βούτυρο 1/2 φλυτζανιών (113 γραμμάρια), στη θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 φλυτζάνια (300 γραμμάρια) κοκκοποίησαν την άσπρη ζάχαρη

2 μεγάλα αυγά

1 καθαρό εκχύλισμα βανίλιας κουταλακιών του γλυκού

βουτυρόγαλα 1 φλυτζανιού (240 μιλ.)

υγρός κόκκινος χρωματισμός τροφίμων 2 κουταλιών σούπας

1 άσπρο αποσταγμένο ξίδι κουταλακιών του γλυκού

1 σόδα ψησίματος κουταλακιών του γλυκού

Τυρί κρέμας που παγώνει:

τυρί κρέμας 1 - 8 ουγγιάς (227 γραμμάρια), θερμοκρασία δωματίου

σκάφη 1 - 8 ουγγιάς (227 γραμμάρια) Mascarpone του τυριού, θερμοκρασία δωματίου

1 καθαρό εκχύλισμα βανίλιας κουταλακιών του γλυκού

1 ζάχαρη των ζαχαροπλαστών φλυτζανιών (115 γραμμάρια) (τήξη ή κονιοποιημένος), που κοσκινίζεται

βαριά κτυπώντας κρέμα 1 1/2 (360 μιλ.) φλυτζανιών

ΟΜΑΔΑ:MAGIC BREAD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου